Den Hvide romskole - Tips og Tricks

 

Der er ingen tvivl om at det kan være ganske dyrt at starte sit cocktail eventyr, med at gå i den nærmeste specialbutik for at købe alle de ingredienser der skal bruges når man skal begynde sin kariere med at mikse cocktails.
Så her kommer nogle nemme genveje, til de mest elementære ting.

Lav din egen Sukker Sirup

Denne sirup laves med 2 nemme ingredienser.

300 gr. sukker

3 dl. Vand

Fremgangsmåde:

1. Hæld ingredienserne i en gryde, og bring det i kog.

2. Når det koger skrues der lidt ned for varmen.

3. Lad det koge i 2-3 minutter så sukkeret opløses og der fordamper en smule vand. Den må ikke blive for tyk, da siruppen tykner når den køles ned.

4. Hæld siruppen på en rengjort flaske og stil den i køleskabet.

Holdbarheden vil være 2-3 uger på køl.

Mynte Sirup

Hvis du vil lave en nem Myntesirup, kan du benytte ovenstående opskrift, og så tilsætte lidt mynteblade under kogningen.


Mandel Sirup

Grundopskriften er den samme som til Sukker Siruppen.

Dog med den tilføjelse at man tilsætter en god håndfuld afskallede og hakkede mandler under kogningen.

Lad mandlerne koge med i nogle minutter. Smag gerne undervejs indtil du syntes mandel smagen er tilpas.

Herefter sigtes mandlerne fra og siruppen hældes på en flaske.

Obs. Hvis man koger siruppen for længe kan den risikere at blve hård efter afkøling. Den kan stadig bruges, den skal bere opløses i lidt varmt vand inden brug.

 

Mandlerne kan genbruges 2 - 3 gange, da de kun skal afgive smag til siruppen.


Sådan fortyndes rommen til en lavere alkoholstyrke.

Vi har valgt at alle vores hvide rom tappes ved en styrke på 65% ABV. Dette er ganske højt, men vi kan godt lide at man kan smage rommen i en cocktail, også selvom sirupper, isterninger og andet vil fortynde cocktailen en del.

Det er også vores filosofo at vi ikke skal bestemme hvor stærk den enkelte rom skal være, så hvis man ønsker en mildere drink, kan man selv fortynde den.

Herunder er en lille tabel hvor man kan se hvor meget vand der skal tilsættes for at få en bestemt alkoholstyrke.

Vi har her taget udgangspunkt i at man fortynder 25 Cl. af rommen, der som udgangspunkt er på 65% ABV

 

Ønsket Alkohol styrke Tilsæt vand 
60% ABV 2 Cl
55% ABV 4,5 Cl
50% ABV 7,5 Cl
45% ABV 11 Cl
40% ABV 15,5 Cl

 

Hvis du vil benytte andre forhold end dem der er nævnt i tabellen kan du læse mere om fortyndning af Alkhol ved at klikke her.

 

 Klik her for at komme tilbage til opskrifterne.