Tamdhu

Tamdhu 15y Single Malt Whisky - 46% ABV - 70 CL.

1.099,00 dkk
Varernummer: 250-011070

På lager

Tamdhu 15y Single Malt Whisky er en yderst velset whisky fra det skotske destilleri i whiskydistriktet Speyside. Tamdhu er kendte for deres brug af topkvalitets sherryfade, som giver whiskyen sin smukke naturlige farve og unikke smagsprofil. 

 

Sådan produceres Tamdhu 15y Single Malt Whisky

 

Tamdhu 15y Single Malt Whisky er en limited release whisky fra det anderkendte destilleri beliggende ved floden Spey i Skotland. Whiskyen er lagret på både European- og American Oak Oloroso sherryfade, hvilket er nogle af de fineste i whiskyindustrien. Anvendelsen af disse fade giver whiskyen en dejlig balance både i næsen og smagen. Whiskyen lagres i 15 år, så fadene virkeligt får mulighed for at gøre sit arbejde, hvilket giver Tamdhu 15y Single Malt Whisky sin vidunderlige naturlige farve og prisbelønnet smag.

Se denne video for at få en forståelse af hvorfor Tamdhu allokerer så mange ressourcer på disse egetræsfadene.

Derudover er denne whisky udelukkende destilleret i traditionelle Pot Stills med brug af kvalitetskildevand fra Tamdhus egen kilde samt premium malted byg fra det kendte whiskydistrikt, Speyside. Destilleringsmetoden, vandet og byggen er alt sammen med til at give whiskyen sin velbalancerede personlighed.

 Smagsprofilen på Tamdhu 15y Single Malt

Næse: Grillet ananas, jordagtig byg og frugtkage, efterfulgt af hints af  varmen fra brændt egetræ, appelsinskal og fennikel.

Smag: Du vil opleve tørrede frugtnoter med et strejf af appelsinolie og tørrede abrikoser. Jordagtig vanilje antydes senere med strejf af cedertræ, læder og kanel.

Finish: Varm og sød med hints af kryddernelliker, chokoladeis og fed valnød.

Samlet set: Endnu en fantastisk Speyside Single Malt Whisky fra Tamdhu!

 

Udvalgte anmeldelser

Whisky& giver denne whisky 93 ud og 100 point.

De beskriver den således: Masser af intensitet i duft og smag. Orange, sveske, julekrydderier og vanilje i smagen. Sødmefuld og de 46% alk fungerer rigtig godt. Lang afslutning.

Vundne priser for Tamdhu 15y Single Malt

  • Dobbelt Guld – San Francisco World Spirits Competition 2020.
  • Guld – International Wine & Spirit Competition 2021.
  • Guld – International Spirits Challenge 2022

 

Type: Whisky
Land: Skotland
Flaskestørrelse: 70 cl.
Alkoholprocent: 46%

Varenummer250-011070