Tamdhu

Tamdhu 12y Single Malt Whisky - 43% ABV - 70 CL.

På lager
Kun 4 tilbage
599,00  DKK
 • Hurtig levering - 1-3 hverdage
 • Gratis fragt - ved køb over 795,-
 • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
 • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
 1. Brand
  Brand
  Tamdhu
 2. Stilarter
  Stilarter
  Single Malt
Beskrivelse

Tamdhu 12y Single Malt Whisky er en yderst velset whisky fra det skotske destilleri i whiskydistriktet Speyside. Tamdhu er kendte for deres brug af topkvalitets sherryfade, som giver whiskyen sin smukke naturlige farve og unikke smagsprofil. 

 

Sådan produceres Tamdhu 12y Single Malt Whisky

Tamdhu 12y Single Malt Whisky er Tamdhus signatur whisky og den første udgivelse i deres kollektion af langsomt-modnede whiskyer. Den er lagret på både European- og American Oak Oloroso sherryfade, hvilket er nogle af de fineste i whiskyindustrien. Anvendelsen af disse fade giver whiskyen en dejlig balance. Whiskyen lagres i 12 år, så fadene får mulighed for at gøre sit arbejde og dermed giver Tamdhu 12y Single Malt Whisky sin vidunderlige naturlige farve og prisbelønnet smag.

Se denne video for at få en forståelse af hvorfor Tamdhu allokerer så mange ressourcer på disse egetræsfadene.

Derudover er denne whisky udelukkende destilleret i traditionelle Pot Stills med brug af kvalitetskildevand fra Tamdhus egen kilde samt premium malted byg fra det kendte whiskydistrikt, Speyside. Destilleringsmetoden, vandet og byggen er alt sammen med til at give whiskyen sin velbalancerede personlighed.

 

 

Smagsprofilen på Tamdhu 12y Single Malt

Lagringen på European- og American Oak Oloroso Sherry fade har en markant indflydelse whiskyens smagsprofil. Kombinationen af de to egetræstyper giver en fantastisk cremet næse med hints af rosin, vanilje og kanel.

Smagen vil også have antydninger af rosiner, hvilket stammer fra den europæiske eg, men du vil samtidigt opleve smage af bær og hints af denne “spicyness” som stammer fra sherry fadene. Finishen er lang og behagelig med skær af engelsk lakrids.

 

Udvalgte anmeldelser og priser

Whisky& beskriver den således: Flot næse med krydrede noter. Rund og blød men med flot intensitet. Orange, mørke krydderier og vanilje. Flot balanceret og med en lang afslutning. 90 point.

Desuden vandt den guld ved San Francisco World Spirits Competition 2020 og sølv ved International Spirits Challenge 2022.

 

Type: Whisky
Land: Skotland
Flaskestørrelse: 70 cl.
Alkoholprocent: 43%