A.H. Riise

A.H. Riise er en rombaseret spiritus, som er utrolig populær, da smagen ligger i den absolut sødeste ende af skalaen. Noget som kunderne heroppe i det kolde nord er rigtig glade for. Produkterne kunne indtil d. 25 maj 2021 klassificeres som rom. Men efter denne dato trådte en ny EU lov i kraft. Fra denne dato må der kun være 20 gr. sukker pr. liter. Det har A.H. Riise også taget til efterretning og kalder nu deres aftapninger 'Superior spirit drink made of premium matured rum'

30 varer

pr. side

Hvem er A.H. Riise?

A.H. Riise brandet er opkaldt efter den danske apoteker Albert Heinrich Riise, som oprindeligt kom fra Ærø.
I Årene 1838 -1878 drev han et Apotek på St. Thomas i Vestindien.Han var en af datidens iværksættere, og opfandt flere forskellige farmaceutiske, Alkohol holdige og kosmetiske produkter.  Blandt andet den velkendte Riise's Bay Rum ( En slags duftevand/parfume ) der var stærkt medvirkende til A.H. Riises senere velstand.
A.H. Riise var også pioner indenfor destillation og salg af rom og bitter fra de Vestindiske Øer, som i gamle dage blev brugt som medicin mod maveonder og andre genvordigheder. 

Hvor bliver A.H. Riise lavet?

 A.H. Riise produkterne bliver destilleret og lagret i Caribien, ifølge producenten selv. Efterfølgende transporteres rommen videre til Tyskland, hvor den endelige blendning af de enkelte produkter foregår. Dette skulle angiveligt ske i Flensborg.

Firmaet bag, A.H. Riise Spirits, er 100% danskejet, og har deres hovedkontor i Dragør.

Hvad er Navy Rom?

Navy rom er opkaldt efter den flåderom man i gamle dage udskænkede på skibene til søens folk, som en del af deres løn.
Den engelske flåderom bestod af rom fra Trinidad, Jamaica, Barbados og Guyana.
Den danske flåderom blev blendet i flensborg af nogle lettere destillater som gjorde rommen nem at gå til og let at drikke.
Navy rom ses ofte i højere alkoholstyrker. Gerne 57,18% som er det man i daglig tale kalder 'Gunpowder proof'

Hvad er sortimentet af A.H. Riise rom hos Romdeluxe?

I Romdeluxe har vi et stort ønske om at give vores kunder den perfekte smagsoplevelse. Uanset om man er til sød rom, Naturlig rom, Whisky eller noget helt andet.
Derfor kan man finde stort set hele A.H. Riises produktserie på hylderne i butikken og webshoppen. 
Vi kan i flæng nævne Non Plus Ultra, Creme likør med havsalt og karamel, og ikke at forglemme en af deres top sællerter - Royal Danish Navy