Stauning - Rye juni 2019

499,00 dkk
Varernummer: 50342212

Ikke på lager

Rye’en er en af grundstenene hos det vestjyske whiskydestilleri, Stauning. Den er lavet på næsten ren maltet rug, med en lille smule maltet byg, og er efter destillationen lagret 3-4 år på nye, amerikanske egetræsfade. Til sidst tappes den uden kølefiltrering eller karamelfarve, her ved 50% alkohol. Dette er udgaven fra juni 2019.

Farve: Mørkt rav.
Duft: Flot duft af karamel, vanilje, brændt eg og krydderier.
Smagsnoter: Medium fylde og en flot, overraskende kompleks smag for så ung en whisky. Her er noter af peber, eg, tørret frugt, vanilje og eg.

Serveringsforslag: Kan nydes rent eller i cocktails, som fx en Manhattan – hvis du nænner det.

Stauning Whisky løb i 2015 med alle spiritusverdenens overskrifter, da det lykkedes dem at sikre sig en kapitalindsprøjtning fra Diageo på svimlende 100 millioner kroner – et nærmest ubegribeligt beløb på den stadigt spirende danske whiskyscene. Men vi er ikke i tvivl – den rigtige historie skal findes i flasken, ikke i checkhæftet eller årsregnskabet. Stauning formår nemlig gang på gang at lave enormt velsmagende whisky i et væld af varianter, altid af kanonhøj kvalitet, altid ærlig og altid med sin helt egen, vestjyske karakter.

ABV 50%

Flaskestørrelse 50 cl.

Varenummer50342212