Armagnac

Vi plejer at sige at Armagnac er enhver romentusiast's skjulte elskerinde.
Denne druebrændevin ligger smagsmææsigt i den lette ende, oge giver nogle meget frugtige noter.

Viser 5 produkter
UbyArmagnacXONAS-20
UbyArmagnacXL20rs-20
UbyArmagnacM5rs-20
UbyArmagnacOakNo12-20
UBYArmagnac3rs-20
Viser 5 produkter

Hvad er forskellen på Armagnac og Cognac?

Armagnac er Frankrigs ældste druebrændevin. Den skabes ved destillation af hvidvin, på et kolonne destillations anlæg.
Cognac er ligeledes en druebaseret spiritus, som destilleres på Pot Stills kedler.

Armagnac produceres i Armagnac-regionen, der ligger mellem Adour –og Garonne floden i Gascogne syd for Bordeaux for foden af Pyrenæerne.

Hvordan laves Armagnac?

Armagnac laves efter et særligt produktions mønster
Druerne der typisk er af sortene Ugni Blanc, Folle Blanche eller Colombard, plukkes om efteråret, hvor der laves hvidvin af dem.

Efterfølgende destilleres denne vin på et kolonne destillations anlæg. Her destilleres op til 54-56% alkohol, Modsat cognac som destilleres helt op til 70-75%

Den lave alkoholstyrke betyder at der er rigtig mange forfinede smagsnoter tilbage i alkoholen efter destillation:

Efter destillation lagres armagnac på franske egetræsfade.