Scapa Distillery Labels 2005

599,00 dkk
Varernummer: 50163051

På lager

Gordon & MacPhail Distillery Labels Scapa 2005 er en single malt whisky fra Skotlands 2. nordligste destilleri. Det ligger blot ét par hundrede meter længere syd end sin mere kendte nabo, Highland Park. Stilen er dog lidt anderledes ved Scapa; fx bruges der typisk slet ingen tørv i maltningen. Denne udgave er tappet af Gordon & MacPhail ved 43% alkohol, uden tilsætning af karamelfarve.

Farve: Rav.
Duft: Let og frugtig; grønne æbler, vanilje og citron.
Smagsnoter: Smagen er cremet og viser noter af grapefrugt, chokolade og grønne urter.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Scapa er ét af to destillerier på Orkney (det andet er det større og mere kendte Highland Park). Det blev grundlagt i 1885 og ligesom hos stort set alle andre destillerier har der været perioder med hvor man ikke producerede. Sidste gang Scapa blev lagt i mølpose var i 1994 og det næste stykke tid lavede man kun whisky et par måneder om året, hvor crewet fra Highland Park stod for arbejdet. I 2004 kunne ejerne mærke den fornyede interesse i single malts, så man startede produktionen op igen på fuld tid og udgav over de næste år nogle officielle aftapninger. Indtil da var al Scapas whisky blevet brugt i blends, og selv hos uafhængige aftappere var Scapa single malt sjældent. Scapa er stadig et usædvanligt syn, men det kan dog lade sig gøre at finde, fx hos aftappere som Gordon & MacPhail.

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for popmusikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.

ABV 43%

Varenummer50163051