Savanna distillery

Savanna SL1 CuvéeBois Rouge 1992 - 2022 57% ABV 70 cl.

1.295,00 dkk
Varernummer: 50615481

På lager

Ved bredden af det indiske ocean, ved foden af Piton de La Fournaise har Distillerie Savanna håndlavet sjældne romtyper siden 1870.   
Efter mere end et århundrede på domaine de Savanna, der ligger i foden af øens vestkyst, blev destilleriet flyttet i 1992 til Bois Rouge-området i Saint André på østkysten.
Den rom der bliver udgivet i en begrænset udgave for at fejre det 30 års jubilæum i 2022, er denne gamle landbrugsrom, der er en blanding af seks omhyggeligt håndplukkede fade.

Farve : Gylden, med tykke, hurtige ben
Næse : Næsen åbner på aromaer af sødt bagværk med varm rosinbrioche. Behagelig sveske og vaniljenoter dukker hurtigt op, hvorefter appelsinblomst og syrligt æble bringer en livligere, og mere blomsteragtigt touch.
Når man får lov til at trække vejret, er alkoholen stærkere, og man kan mærke de 57%; en voksagtig træagtig karakter træder tydeligere frem. Ananas og fløde kan spores, hvilket bidrager til den rige sødme.
Næsen har karakter, hvis den får tid til at åbne sig.

Smag : Angrebet er mildt, der er en tyktflydende tekstur, der hurtigt fører til honning og noter af voks. Midt i ganen finder vi søde kager, med kogt ananas suppleret af citrus skræller.
Vaniljen føles mere tør i ganen, som om vi havde en hel bælg i munden. Nogle dejlige tørre abrikos afrunder de tørrede frugter fra næsen.

Finish : Røget, med noter af ristning og tobak. Vedvarende læder og krydderier (kanel og allehånde) efterlader en meget behagelig fornemmelse af sødme.

Konklusion : En lagricolerom med smagfulde krydderier og pikant frisk frugt samt raffineret tørret frugt. På trods af den alkohol, der er tydelig i næsen, er dette en velafbalanceret rom.

Fakta:

Rom type: Agricole
Rå materiale: Cane juice
Fermentering 48 timer
Destillation: Copper Savalle column
57° ABV / 70 cl
Frigivet i La Reunion: 2022

Varenummer50615481