Savanna distillery

Savanna Metis 40% ABV - 70 cl.

229,00 dkk
Varernummer: 50615432

På lager

Métis er en rom fra La Réunion i det indiske ocean. Her finder man destilleriet Savanna, som både laver rom på frisk sukkerrørssaft og melasse. Savanna Métis hører til i sidstnævnte kategori: en såkaldt rhum traditionnel, som er lavet på melasse og lagret relativt kort tid på store egetræsfade, hvorfra den får en let gylden kulør og subtile noter af vanilje, kokos og egetræ.

Farve: Bleg gylden.
Duft: Rar duft med hyggelige noter af kokos og vaniljestang, cedertræ og pebermynte.
Smagsnoter: Blød, men karakterfuld. Friske sukkerrørsnoter, vanilje, lidt kakao sniger sig ind.

Serveringsforslag: En blæret rom til cocktails – prøv den fx i en Mai Tai eller bare et ordentligt skvæt i tropisk frugtjuice.

I det indiske ocean, ikke langt fra Madagaskar, finder man øen La Réunion, hvor Distillerie de Savanna producerer nogle af tidens mest spændende og autentiske rom.
Som noget ganske unikt gærer Savanna både på henholdsvis melasse og den helt friske saft af sukkerrørene.
Begge dele leveres af det lokale Sucrerie de Bois-Rouge, som ligger lige ved siden af destilleriet.
I porteføljen har Savanna en lang række forskellige udtryk, og det er blandt andet gæringen, som er med til at definere rommens smag.
For traditionel, let rom er gæringstiden 24 timer, for agricole-rommen på den friske saft er den 36, og for grand arôme er man oppe cirka 15 dage – på hvilken tid den kun når en alkoholprocent på 3,5!
Nogle af rommene tappes uden lagring, mens andre ligger på enten cognac-, calvados-, sherry-, og portvinsfade mm.
Alt, selv aftapningen, foregår på destilleriet, hvilket giver Savanna komplet kontrol over kvaliteten fra start til slut.

Varenummer50615432