Rum Nation

Rum Nation Peruano 8 år - 40% ABV - 35 Cl.

199,00 dkk
Varernummer: rom05464

På lager

En rom, der kan drikkes af de fleste – men som stadig udfordrer og byder på noget nyt.

Duft

Sød, dyb og rund. Sukkerørsjuice, flødekaramel og mælkechokolade. Derudover noter af Cola, Aperol og Campari.

Smag

Kraftig, men stadig rig på melassesødme. Noter af chokolade og sød kaffe. Et skvis af te med bergamottesmag og kandiserede frugter.

Eftersmag

Sødmefuld eftersmag med noter af honning. Alkoholen kan mærkes, men er ikke overvældende. Cremet karakter, igen med noter af Cola – og lidt krydder!

 

Rommen produceres på et destilleri i den nordlige del af Peru. Det har længe været en velbevaret hemmelighed, hvor det var, men det er nu blevet afsløret, at der er tale om destilleriet Pomalca i Chiclayo - samme destilleri, der laver Ron Millonario. 

Destilleriet blev grundlagt i 1933 og benytter en destillationskolonne, som blev sejlet over fra Skotland. Rommen modnes i tønder fra ” Heaven Hill Bourbon Distilleries” i USA og er ikke solera-lagret. Metoderne (og destillationskolonnen) er stadig de samme som dengang destilleriet blev grundlagt, og resultatet er dermed en helt igennem klassisk rom af den spanske skole.

Den lokale sukkerrørsfabrik, som leverer melasse til destilleriet, er ikke synderligt effektiv, hvilket betyder, at der er en stor del "restsukker" i den melasse, der udgør grundstoffet til gæringen af rommen. Dette er en af de væsentlige årsager til den kraftige smag, som tydeligt kommer til udtryk i flasken.

Varenummerrom05464