Rum Nation

Rum Nation Demerara No. 14 - 40 % ABV - 35 cl.

199,00 dkk
Varernummer: rom05465

På lager

En rigtig Demerara. Krydret, men også med et hint af røg og meget aromatisk. Den er sød, fløjlsblød og har en næsten smørlignende konsistens. En modsætningernes rom!

Perfekt til Demerara cocktails.

Der er kun ét romdestilleri tilbage i Guyana, nemlig Diamond Distillery. Til gengæld har de overtaget destillationskedlerne fra de andre, nu lukkede, destillerier. Det betyder, at de har hele 10 forskellige kedler at lave rom på!

Nogle er ikoniske gamle trækedler. Den ældste af disse er Port Mourant-kedlen, bygget helt tilbage i 1732 - og stadig aktiv! Andre berømte trækedler er ”Enmore” og "Versaille". Hvilke kedler der er anvendt i denne rom, er en velbevaret hemmelighed, men det er tydeligt, at der er tale om em blanding af rom fra pot stills og kolonne stills.

Rum Nation Demerara Solera No. 14 har været lagret i brugte amerikanske Bourbon fade. Hvorefter den har fået 12 måneders finish i sherryfade, der tidligere har indeholdt Olorosso- og Pedro Ximenez sherry.

Smagsnoter

Duften starter med af et hint af røg, som er næsten grill-lignende. Den er ikke så bidende som Rum Nations Jamaica rom, men den er stadig fuld af ester, hvilket er karakteristisk for Britisk Navy rom-stilen.

Smagen er sødere og rundere end i duften. Næsten som sirup - uden dog at være sukkersød. Cremet, men også krydret med kanel, orangeskal og sort peber. En levende, blid næsten honningagtig rom.

Eftersmagen er stadig meget cremet, men med en krydret baggrund. Egetræsfad, kaffe, mørk chokolade, lakrids og anisfrø.

 

En perfekt rom til Demerara Cocktails

•    Isterninger i et glas
•    1 del Demerara Solera No 14
•    3-4 dele Ginger beer
•    2 limebåde 

Varenummerrom05465