Hvid rom til cocktails, eller ren nydelse

I denne kategori har vi samlet en masse hvide ulagrede rom på tværs af brands og andre retningslinjer.
Hvid Ulagret Rom

27 varer

pr. side

Hvad er hvid rom?

Hvid rom er rom som endnu ikke har ligget på et egetræsfad og fået farve. Man kalder det også ulagret rom, da rommen tappes på flaske direkte efter destillationen.

Derfor taler man også om at rommen er ulagret. 

De fleste hvide rom bliver dog vandet ned inden de tappes på flaske, da de typisk destilleres ved en alkoholstyrke på mere end 70%

Hvordan laves hvid rom?

Hvid rom produceres på samme måde som mørk rom. dog med den ene forskel at rommen ikke lagres i tønder, og dermed ikke tager farve. Det er også af denne årsag at hvid rom som udgangspunkt ikke har en aldersangivelse. Rommens alder er lig med den tid den har ligget i et træfad.
Hvid rom bliver ofte fortyndet med vand efter destillationen, så det kommer ned på en 'drikbar' styrke omkring 40%

Hvorfor har nogle hvide rom aldersangivelse?

Hvis en hvid rom har aldersangivelse, er det ikke en 'ægte' hvid rom. Alderen skyldes at den hvide rom har været lagret i en kortere eller længere periode på egetræsfade. Efter lagringen fjerner man farven ved at filtrere rommen gennem aktivt kul. Dette fjerner desværre også en smule af smagen, men det er et kompromis man indgår.
Man vil ofte kunne se på en hvid rom med aldersbetegnelse at den har en svag gullig nuance, hvis man holder flasken op mod lyset.

Hvordan nyder man en hvid rom?

Hvid rom kan, hvis det er en god kvalitet, nydes rent. Udover dette er den hvide rom tiltænkt cocktails. Vi har i vores blog lagt en stor mængde opskrifter ind til inspiration, se dem her. 

Lad dig gerne inspirere af disse, til selv at mikse andre typer af cocktails. 

Hvis man skal lege med den hvide rom i Cocktail universet, er det vigtigt at have smagt rommen i dens rene form, så man ved hvilke ingredienser den kan passe sammen med.