Hvid Ulagret Rom

Hvid ulagret rom til cocktails eller ren nydelse.

Hos Romdeluxe vil vi gerne sætte hvid rom på landkortet. Derfor prioriterer og værdsætter vi vores sortiment af hvide rom. På siden her kan du se alle vores hvide, ulagrede rom på tværs af brands og andre retningslinjer. Du finder bl.a. rom fra velkendte brands som Wild Series Rum Origin og Hampden Estate. Tag et kig i vores udvalg nedenfor, og find den perfekte hvide rom til dig.

26 varer

pr. side

Hvad er hvid rom?

Hvid rom er rom, som ikke har ligget på et egetræsfad og fået farve. Man kalder også hvid rom ulagret rom, da rommen tappes på flaske direkte efter destillation. De fleste hvide rom bliver dog vandet ned, inden de tappes på flaske, da de typisk destilleres ved en alkoholstyrke på mere end 70 %. 

Der er ikke mange danskere, der har fået øjnene op for hvid rom endnu, men det har vi tænkt os at lave om på her hos Romdeluxe. Faktisk har vi dedikeret et helt blogindlæg om den hvide rom, hvor du bl.a. kan læse om stilarter indenfor hvid rom. 

Hvad er forskellen på hvid og lys rom?

Man hører tit betegnelserne hvid rom og lys rom nærmest i flæng, så vi forstår udmærket godt, at du måske stiller spørgsmålstegn ved, hvad forskellen på de to er. 

Svaret er dog helt enkelt: hvid rom og lys rom er ét og samme produkt. Der er altså ingen forskel på lys rom kontra hvid rom – det er ganske enkelt to navne for det samme.

Hvordan laves hvid rom?

 Hvid rom produceres på samme måde som mørk rom, dog med den ene, men vigtige, forskel, at den hvide rom ikke lagres i tønder og dermed ikke tager farve. Det er også af denne årsag, at hvid rom, som udgangspunkt, ikke har en aldersangivelse. 

Efter destillation bliver hvid rom fortyndet med vand, så det kommer ned på en 'drikbar' styrke omkring 40 %.

Hvorfor har nogle hvide rom aldersangivelser? 

Hvis en hvid rom har aldersangivelse, er det ikke en 'ægte' hvid rom. Alderen skyldes, at den hvide rom har været lagret i en kortere eller længere periode på egetræsfade. Rommens alder er lig med den tid, den har ligget i træfadet.

Efter lagringen fjerner man farven ved at filtrere rommen gennem aktivt kul. Man vil dog ofte kunne se på en hvid rom med en aldersbetegnelse, at den har en svag gullig nuance, hvis man holder flasken op mod lyset. Farvefiltreringen fjerner desværre også en smule af smagen, men det er et kompromis, man indgår.

Hvordan nyder man en hvid rom?

Hvid rom kan, hvis det er en god kvalitet, nydes rent. Udover ren nydelse er den hvide rom også tiltænkt cocktails. I vores blog har vi samlet en række lækre opskrifter som inspiration til drinks. Lad dig inspirere af disse til selv at mikse andre typer af cocktails, end du måske plejer. 

Husk, at hvis du skal lege med den hvide rom i cocktailuniverset, er det vigtigt, at du har smagt rommen i dens rene form, så du ved, hvilke ingredienser den kan passe sammen med.

Hvad kan man blande med hvid rom?

Hvid rom kan blandes med en række drikkevarer, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Nogle af de typiske opblandingsvæsker er fx: 

danskvand, som bl.a. bruges i en Mojito
ananasjuice, som bl.a. bruges i en Pina Colada
sodavand, fx cola som bl.a. bruges i en Long Island Iced Tea
limejuice, som bl.a. bruges i en Mai Tai.

Er du mere nysgerrig på hvid rom og cocktails, kan du med fordel læse Den hvide Romskole, hvor du finder vores bud på, hvilke hvide rom der er fremragende til cocktails.

Husk, at du også altid er velkommen til at kontakte os, såfremt du har spørgsmål om fx hvid rom eller et andet produkt i vores sortiment. Du kan forsøge dig med en flaskepost, men du har nok større succes med at fange os på tlf. +45 24 96 55 41 eller mail [email protected]. Vi glæder os til at høre fra dig!