JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Hvad er Diplomatico Rom?
Diplomatico rom destilleres på Destillerias Unidas SA også kendt som DUSA. Destilleriet blev etableret tilbage i 1959, under navnet Licorerias Unidas SA. i 2002 skiftede destilleriet ejer, og dermed også navn.
Det var også på dette tidspunkt at det nu verdenskendte rom brand Diplomatico blev lanceret. Og siden er det gået rigtigt stærkt. Diplomatico er idag verdenskendt og sælges i næsten 100 lande verden over.
Aftapninger
Diplomatico har nogle af de mest berømte rom i verden. Diplomatico reserva Exclusiva, er nok den flaske de allerfleste har stiftet bekendtskab med. men der er også andre aftapninger i serien, såsom deres distillery labels, hvor man viser hvad de enkelte kedler kan. Og deres single Vintage aftapninger, som er noget af det allerypperste destilleriet kan levere.
Hvordan produceres Diplomatico Rom?
Sukkerrør
Hos Diplomatico har man sin egen sukkerrørs type, Cana Diplomatica, Den vokser på markerne rundt om destilleriet. Når den er høstet og saften er presset ud af sukkerrørene, idkoges noget af saften til Sukkerrørshonning, mens resten af saften koges videre indtil slutproduktet som hedder melasse.
Der produceres rom af både Melasse og Sukkerrørshonning hos Diplomatico.
Destillation
Hos Diplomatico har man flere forskellige typer af destilationskedler.
Man benytter Kolonne destillering til de lette romtyper, med de fine florale noter
Hvis man ønsker lidt mere fyldige rom benyttes batch Destillation, og for de virkelig tunge og smag fulde rom benytter man Pot Stills kedler.
Lagring
Hos Diplomatico lagrer man rommen på Ex- bourbon fade, som er meget anvendt i romindustrien. Man benytter også forskellige andre fadtyper, til at give smagskarakter til rommen. Det kan være Sherry fade, som f.eks. Olorosso eller Pedro Ximenez, ligesom man også i nogle tilfælde benytter maltwhisky fade.
Rommen lagres ikke i et solerasystem hos Diplomatico. Istedet vælger man at angive rommens alder efter blendning til at være den alder, som den yngste rom i blendet har.
Det syntes man er mere seriøst.