Rom

I denne kategori finder du de gode rom og den sukkerrørsbaserede Spiritus. Vi har over 350 varianter i denne kategori, herunder rigtig mange af vores egne aftapninger.
Filtrer
Filtrer efter

Varer 1-36 af 392

Side
pr. side

Hvornår må en rom kaldes rom?

Der er rigtig mange fortolkninger på hvad rom er og hvornår det må kaldes rom. 

EU har defineret et regelsæt for rom prcis som de har gjort for så meget andet. Vi skal ikke kede jer med de lange forklaringer, men blot tage de tre vigtigste.

1. Rom skal være lavet af sukkerrør. Enten frisk sukkerrørs saft, sukkerrørs sirup eller Molasse.

2. Rom skal som minimum indeholde 37,5% alkohol. Det betyder samtidig at der ikke er noget som hedder en alkoholfri rom.

3. Der må maksimalt tilsættes 20 gr. sukker pr. liter alkohol. Tilsætter man mere end det er det ikke længere en rom, men en Spirit Drink

Hvilke stilarter findes inden for rom?

Der findes 3 hoved stilarter inden for rom.

1. Den engelske stilart.

Den engelske stilart er de naturlige rom. Det er en romtype som ikke er tilsat sukker, den er baseret på Molasse og er meget ofte destilleret på et Potstill destilleringsapparat. 
Det er rom som er rig på smag, fyldige aromaer og ofte ret esterholdige. Det kan f.eks være rom fra Hampden, Worthy Park, St. Lucia distillers eller Foursquare blot for at nævne nogle få.

2. Den spanske stilart.

Den spanske stilart er de søde bløde rom, som er tilsat sukker. Det er rom som er baseret på molasse, og som oftest destilleret på en kolonnedestilations kedel. Det giver nogle rom som er uden de tunge esterholdige smagsnoter, og dermed noget nemmere at gå til. Nogle af de bedst kendte i denne kategori er Diplomatico, Ron Millionario, Ron Patridom eller måske den mindre kendte Ron Sostenible.

3. Den franske stilart.

Den franske stilart er de tørre rom. Denne stilart kaldes Rhum agricole, eller fransk landbrugsrom. Rommen er lavet på frisk sukkerrørssaft og destilleret på en Kolonne kedel eller en Creole kedel som er en art hybrid mellem en kolonne og potstills kedel. Efter destillering lagres rommen på franske egetræs fade, dette er også med til at give en mere tør og frugtig rom end de andre typer. Rom af denne type kan f.eks være. Clement rhum, Savanna eller Isautier.