Pierre Ferrand

Pierre Ferrand Réserve 1er cru

På lager
Kun 3 tilbage
649,00  DKK
 • Hurtig levering - 1-3 hverdage
 • Gratis fragt - ved køb over 795,-
 • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
 • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
 1. Brand
  Brand
  Pierre Ferrand
 2. Stilarter
  Stilarter
  Cognac
 3. Land
  Land
  Frankrig
 4. Alkoholprocent
  Alkoholprocent
  42,3%
Beskrivelse

Pierre Ferrand Réserve er en "dobbelt-lagret" cognac lavet udelukkende på druer fra vinmarker i Angeac i hjertet af Grande Champagne. Mens lillebroderen til denne cognac, kaldet Ambre, er præget af friske frugtnoter, bliver de her med lidt mere alder forvandlet til tørret frugt og marmelader, som får selskab af varme, toastede noter og et tydeligt præg af fransk eg. Dele af blendet er desuden lagret på fade, som tidligere har indeholdt dessertvinen Banyuls - og deraf den dobbelte lagring.

Farve: Brillant gylden.
Duft: Tørrede hybenroser, grillet citron, abrikoskompot og smørkaramel.
Smagsnoter: Fedmefuld og kraftig, men silkeblød og badet i honning, valnødder og diskrete lakridsnoter.

Serveringsforslag: Bør drikkes rent, evt. som akkompagnement til en god cigar.

Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet.

Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter.

Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.

ABV 42,3%