Paranubes

På lager
Kun 4 tilbage
399,00  DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Beskrivelse

I Oaxacas tågede bjergskove finder man det lille håndværksdestilleri hvor rommen Paranubes kommer til live. Den laves på frisk sukkerrørssaft, ligesom man kender det fra fx rhum agricole, og destilleres på små kobberkolonner. Alkoholprocenten på 54 er ”still proof”, hvilket vil sige, at den ikke er vandet ned efter destillation – og i øvrigt heller ikke tilsat noget som helst andet.

Smagen er fuldstændig unik, og det er ikke tit vi er så begejstrede for en ny rom. Det her er verdensklasse!

Farve: Klar.
Duft: Fantastisk intens og aromatisk, fyldt med funky noter af overmoden frugt, tomat, urter og limejuice.
Smagsnoter: Vi var målløse da vi første gang smagte den. Som destilleret umami: østers, oliven, soltørret tomat, grapefrugt og citrus.

Serveringsforslag: Smager fantastisk rent – men vær ikke bange for at eksperimentere med cocktails. En klassisk daiquiri med 5 cl Paranubes, 2 cl frisk limesaft og 1,5 cl sukkersirup er himmelsk.

Paranubes er en af de få autentiske, mexicanske rom, der er tilgængelige på denne side af Atlanten. Den produceres i Sierra Mazateca-bjergene i staten Oaxaca, og bag macheten finder vi José Luis Carrera, som sammen med sin familie står for hele processen. Paranubes giver ordet ”autentisk” en helt ny betydning. Sjældent har vi haft så stærk en fornemmelse af terroir i en spiritus! Basen er den friske saft af fire forskellige typer sukkerrør, som gærer med naturligt forekommende gær og mesquite-bark, inden den destilleres på små kobber-kolonner. Ved aftapningen er der ingen tilsætningsstoffer, hverken vand, sukker, farve eller fad. Smagen minder om visse haitianske clairins eller nogle af Martiniques agricole-rom, men er samtidig helt sin egen, fyldt med umami, frugt og friske og urtede noter. Fantastisk, både rent og i cocktails!

Du kan læse mere om Paranubes her.