Old English Gin

Old English Gin 44 %

369,00 dkk
Varernummer: 300-106615

På lager

Old English Gin er en prisbelønnet gin, som produceres ud fra en original gin-opskrift fra 1783. Ginen er produceret med henblik på at være så original og identisk til, hvordan gin blev produceret i England tilbage i 1700 og 1800-tallet. Old English Gin anvender traditionelle engelske metoder, så du kan opleve, hvordan gin oprindeligt burde smage. På trods af originaliteten er der dog ikke gået på kompromis med smag og kvalitet, hvilket afspejles i antallet af priser, som denne fantastiske gin har vundet.

 

Hvordan er Old English Gin fremstillet?

 

Henrik Hammer forklarer, at man fik et simpelt valg da man købte Gin tilbage i 1700 og 1800-tallet: Skal det være Engelsk Gin eller Hollandsk Gin? Hollandsk Gin var kendt som ’Jenever’ hvorimod engelsk gin var branded med smarte navne som Old Tom, Young Tom eller Samson, eller efter navnet på destilleriet der fremstillede ginnen, som fx Booth’s Gordon’s, Warrington og Beefeater.

I 1783 var England verdens største importør af fransk Champagne og ginforhandlere valgte derfor typisk at genanvende champagneflaskerne til påfyldning af gin. Derfor er Old English Gin tappet på en champagneflaske. Old English Gin er lavet ud fra en gammel engelsk opskrift fra 1783, som er gemt sikkert væk i et pengeskab på destilleriet. Dele af opskriften er dog blevet offentliggjort, den afslører bl.a. at ginnen består af enebær, koriander, citron, appelsin, angelikarod, cassiabark, lakrids, kanel, orrisrod, muskatnød og kardemomme. Der er ikke tilsat andet end sukker og vand efter destilleringen.

Destilleringen forgår på det britiske destilleri, Langley Distillers, som anvender den ældste pot still der findes i England, kaldet Angela eller Grand Ma (navngivet efter moderen til ’The Master Destiller’ dengang).

 Henrik Hammers tanker bag Old English Gin

Henrik Hammer fortæller, at han ønskede at fremstille denne unikke gin for at producerer en gin, der er så original som overhovedet muligt, samtidigt med at den lever op til nutidens krav og forventninger til høj kvalitet og klimavenlighed. Ved brug af traditionelle champagneflasker, organisk forsegling samt silkeprintede labels ligesom englænderne anvendte tilbage i 1783, så har den danske gin producent formået at ramme så tæt på den originale som overhovedet muligt. Så hvis du ønsker at smage en cocktail, som den var påtænkt tilbage i 1783, så er du nødt til at vælge en gin der lever op til dette.

Old English Gin repræsenterer alt hvad der omhandler gamle engelske traditioner i forhold til produktion af gin. En sand fornøjelse af opleve.

 

Hammer & Son er også hjernen bag den velkendte gin-klassiker, Geranium Gin, som tidligere er kåret til verdens bedste gin.

 

Hvilke priser har denne unikke Gin vundet?

Old English Gin har vundet rigtigt mange priser, som fx The Best Gin i London, The World’s Best Design, Best Green Launch i London, Best New Spirit i Paris, 10/10 fra Eye For Spirits DE og mange flere. Dette er i sandhed en fantastisk Gin.

Varenummer300-106615