Ocho Blanco ”La Ladera”

Ikke på lager
289,00  DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Beskrivelse

Ocho Blanco ”La Ladera” er en ulagret vintage tequila lavet på 100% agave tequilana. Alle agaverne kommer fra en enkelt rancho kaldet La Ladera, som ligger i 2075 meters højde cirka 2 kilometer fra destilleriet. Jorden er stenet, hvilket gør det svært for rødderne at trænge ned, og marken er omgivet af høje ege-, nåle- og frugttræer, som giver agaverne skygge. Disse to faktorer giver lidt mindre agaver (ved høsten vejede de i gennemsnit 15,7 kilo), men smagen er uovertruffen!

Farve: Klar.
Duft: Masser af bagt agave og honning i duften, som også viser røget kød, kamille og blommebrændevin.
Smagsnoter: Mineralitet og honningsødme. Grønne oliven, kakaonibs og grapefrugt i eftersmagen.

Serveringsforslag: Vi anbefaler at man smager denne tequila rent (og lad bare saltet blive i køkkenskabet), men den er er også forrygende i en margarita med frisk limesaft!

Tequila Ocho er et samarbejde mellem Carlos Camarena og Thomas Estes, to af tequila-verdenens helt store profiler. Destilleriet hedder La Alteña og ligger i Arandas i Jalisco. Alle Ochos tequilaer laves på 100% agave – man kunne aldrig drømme om at tilsætte billig, industriel spiritus, som reglerne for tequila ellers tillader op til 49% af! Agaven høstes når den er moden, typisk efter 8-10 år, bages i murstensovne i 48 timer og saften gærer i åbne tanke af fyrretræ. Destillationen foregår på pot stills, og nogle af tequilaerne lagres efterfølgende på 200-litersfade der før har indeholdt amerikansk whiskey.

Ocho er en af de få tequilaer, som skriver både årgang og den specifikke mark, som agaven er høstet fra, på flasken. Dette er naturligvis et led i deres budskab om tequilaens ”terroir” – et begreb lånt fra vinverdenen som dækker over måden jorden, klimaet, højde mm. påvirker drikkens karakter og smag. På deres hjemmeside, ochotequila.com, kan man klikke på hver enkelt ”rancho” og læse om dens kendetegn.

ABV 40%

Flaskestørrelse 50 cl.