Mortlach Distillery labels 15 years

749,00 dkk
Varernummer: 50072351

Ikke på lager

Gordon & MacPhail Distillery Labels Mortlach 15 Years Old er en skotsk single malt whisky fra et af Speysides mest populære destillerier. Stilen hos Mortlach er fyldig og frugtig, og denne aftapning fra Gordon & MacPhail lægger ikke skjul på de store frugtnoter. Serien ”Distillery Labels” hylder aftapperens lange samarbejde med destilleriet, og særligt i dette tilfælde forstår vi godt, at relationerne er gode!

Farve: Gylden.
Duft: Frisk og maltet duft med elegant sherrypræg; toffee, sød lakrids og appelsinmarmelade.
Smagsnoter: Blød men fyldig smag af chokolade, kirsebær og solbærmarmelade. Cremede vaniljenoter bevæger sig ind i den maltede og citrusagtige finish.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Mortlach er et navn der får tænderne til at løbe i vand på mange whiskyfans. Mortlach er kendt som ”The Beast of Dufftown”: et kælenavn det har fået på grund af den frugtige, fyldige og kødfulde stil. Ofte siges whiskyen at have elementer af umami og noter af, ja, kød… Det lyder ganske givet mærkeligt; noterne kan komme fra et tungt og svovlholdigt destillat, men efter lang tid på fad – gerne sherryfade – udvikler det sig til noget meget smukt.
Destilleriet er grundlagt i 1823 af en Hr. James Findlater, og i dag er det Diageo der ejer det. De frigav for nylig en splinterny serie af single malts, men indtil da var det småt med officielle aftapninger, for det kraftige Mortlach-destillat udgør sjælen i mange populære blends. Whiskyen er dog populær blandt uafhængige aftappere, og gode firmaer såsom Ian Mcleod og Gordon & MacPhail har tappet utallige perler over årenes løb.

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for popmusikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.

 

ABV 43%

Varenummer50072351