Michter’s US1 Sour Mash var den første whiskey fremstillet i USA, som har vundet den prestigefyldte pris, som “Whisky of the Year”
Hvordan produceres Michter’s US1 Sour Mash?
I løbet af 1970’erne og 1980’erne var Michter’s Original Sour Mash destilleriets mest populære produkt. Sour Mash refererer til måden, hvorpå whiskeyen fremstilles. Det sker ved at tilsætte noget af “mashen” fra forrige gæring til den næste omgang – lidt på samme måde, som når man bager med surdej.
Med sit unikke kornvalg kan det ikke kategoriseres som hverken rug eller bourbon.
Efter at være forsvundet fra markedet tilbage i 1989, gjorde Sour Mashen et sejrende comeback i 2012 med introduktionen i US1-linjen. At forblive tro mod sin forgængers profil og gane, er Michter’s US1 Sour Mash hurtigt blevet en favorit blandt whiskyentusiaster. Tilbage er den karismatiske karakter og den store kompleksitet.
Hvordan smager US1 Sour Mash?
Smagen indledes af sarte kanelnoter, der toner over i nøddeagtige nuancer. Det er potent elegance, der klinger ud i et let krydret udtryk med et strejf af peber.
Hvilke priser har Michter’s Sour Mash vundet?
Da den blev udnævnt til ”Whisky Of The Year” for 2019 af Whisky Exchange, blev Michter’s Sour Mash den første whiskey, der blev fremstillet i USA, som nogensinde opnåede denne ære og anderkendelse.
Type: Whisky
Produktionsland: USA
Flaskestørrelse: 70 cl
Alkoholprocent: 43%