Mhoba Rum

Mhoba Strand 151 Rum

749,00 dkk
Varernummer: 50615531

Ikke på lager

Mhoba Strand 151 High Ester & Glass Cask Blended Rum er fra Sydafrika. Et land ikke mange forbinder med god rom.

I dette tilfælde handler det om et lille destilleri i Sydafrika, som på meget kort tid er blevet kendt for deres smagfulde og esterholdige rom.

Destilleriet er stiftet af Robert Greaves, som oprindeligt er uddannet ingenniør. Greaves familien har dyrket sukkerrør på Mhoba Sugar Estate siden 1880'erne, hvilket også er den indirekte årsag til at Robert byggede sit eget destilleri, som faktisk laver nogle fede eksperimentelle rom.

Vi mødte Robert og hans familie på UK rumfest for nogle år siden, hvor han for første gang præsenterede os for sine rom.

Efter det første møde var vi meget begejstrede. At han sidenhen har fået en dansker ombord i sit projekt gør det jo bare endnu mere interessant.

Vi taler her om Knud Strand, som er udnævnt brand ambassador for Mhoba Rum. Knuds mange år i romverdenen har udover det at brande Mhoba rommene i Europa også resulteret i at han har rådgibet og deltaget i produktudviklingen.

Hans første rom under eget navn var Mhoba Strand 101.

Den efterfølges nu af endnu en spændende aftapning nemlig Strand 151, der som navnet siger er 151 Proof, hvilket oversat til dansk betyder at den holder en ABV på 75,5%

 

Selve rommen er et blend af Mhoba Select Reserve Glass Cask Rum og Mhoba Pot Stilled High Ester White Rum, som er nøje udvalgt og blendet af Knud Strand.

Den er potstill destilleret på Roberts hjemmebyggede Potstills kedel. 

Efterfølgende er den lagret på glasballoner, hvor der er stoppet forkullede hvidegs træstave ned i.

Her er der virkelig smæk for skillingen i denne fuldblods højester bombe, hvor man udover den kraftige alkohol, fornemmer noter af Karamel, Vanilje og brændt egetræ

 

ABV 75,5% - 70 Cl.

Varenummer50615531