Mhoba Rum Strand 101

På lager
Kun 1 tilbage
599,00  DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Beskrivelse

Mhoba Strand 101 er en rom fra Sydafrika, lavet på den friske saft af Nkomazi-sukkerrør dyrket nær byen Malalane. Denne særlige aftapning er opkaldt efter Knud Strand, rådgiver for Mhoba og ophavsmand til dette blend. Rommen er en lettere usædvanlig blanding af lagret og ulagret rom: de to komponenter er 1. ”Select Reserve Glass Cask Rum” – rom lagret på Mhobas særlige glasballoner med egetræsstave og 2.  ulagret high ester rom, som med sin lange gæringstid får en enormt kraftig smag af blandt andet tropisk frugt. Strand 101 har det bedste fra dem begge.

Farve: Rav.
Duft: Skøn duft af mentol, gæret frugt, jordbærmarmelade og et touch af brændt eg.
Smagsnoter: Fyldig og olieret med en flot naturlig sødme og noter af tropisk frugt, vanilje, nelliker og peber.

Serveringsforslag: Rommen er en fornøjelse at drikke rent, men brillerer også i cocktails hvor den fx kan erstatte gamle kendinge som den jamaicanske Smith n’ Cross.

Når snakken falder på rom, er Sydafrika måske ikke det første land, du tænker på. Men i Onderberg-distriktet af Mpumalanga gemmer der sig en perle af et destilleri, Mhoba Rum, som de fleste romnørder burde kende til. Og det gør de nok også inden længe!

Robert Greaves’ familie har dyrket sukkerrør siden 1980’erne, men det var ikke før 2013 at de første klare dråber rom løb fra de hjemmelavede destillationsapparater. Idéen kom efter et besøg på Mauritius. Efter mange (i begyndelsen mislykkede) forsøg, fik Robert i 2015 licens til at lave rom i større skala, og siden har Mhoba taget spiritusverdenen med storm med sin suveræne Pure Single Rum.

Hele processen foregår på firmaets egen estate – alt fra dyrkningen, høsten og presningen af sukkerrøret til destillationen på hjemmebyggede stills og aftapningen på flasker med hjemmefremstillede etiketter. Selv pressen, der udvinder saften fra de helt unikke Nkomazi-sukkerrør, har Robert selv bygget! Der er i det hele taget mange tilfælde, hvor hans ingeniørbaggrund kommer ham til gode på destilleriet, men han er heller ikke bange for at søge rådgivning og feedback hos mere erfarne romfolk, og Foursquares Richard Seale skulle angiveligt have været en vigtig sparringspartner i Mhobas spæde begyndelse.

ABV 58%