Mhoba Rum Select Reserve Glass Cask

På lager
Kun 2 tilbage
789,00  DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Beskrivelse

Mhoba Select Reserve Glass Cask er en rom fra Sydafrika, lavet på den friske saft af Nkomazi-sukkerrør dyrket nær byen Malalane. Den lagres i mere end 2 år i hvad Mhoba kalder ”Glass Casks” – store glasballoner hvori der indsættes stave af forkullet, amerikansk hvideg. Den er tappet fuldstændig uden tilsætningsstoffer ved 60% alkohol.

Farve: Dyb rav.
Duft: Masser af egetræsnoter: vanilje, nellike og let røg. Hints af brændt karamel og brun farin.
Smagsnoter: Heftig smag hvor man mærker de 60%. Så kommer noter af ristede nødder, kaffe, vanilje og tobak.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.

Når snakken falder på rom, er Sydafrika måske ikke det første land, du tænker på. Men i Onderberg-distriktet af Mpumalanga gemmer der sig en perle af et destilleri, Mhoba Rum, som de fleste romnørder burde kende til. Og det gør de nok også inden længe!

Robert Greaves’ familie har dyrket sukkerrør siden 1980’erne, men det var ikke før 2013 at de første klare dråber rom løb fra de hjemmelavede destillationsapparater. Idéen kom efter et besøg på Mauritius. Efter mange (i begyndelsen mislykkede) forsøg, fik Robert i 2015 licens til at lave rom i større skala, og siden har Mhoba taget spiritusverdenen med storm med sin suveræne Pure Single Rum.

Hele processen foregår på firmaets egen estate – alt fra dyrkningen, høsten og presningen af sukkerrøret til destillationen på hjemmebyggede stills og aftapningen på flasker med hjemmefremstillede etiketter. Selv pressen, der udvinder saften fra de helt unikke Nkomazi-sukkerrør, har Robert selv bygget! Der er i det hele taget mange tilfælde, hvor hans ingeniørbaggrund kommer ham til gode på destilleriet, men han er heller ikke bange for at søge rådgivning og feedback hos mere erfarne romfolk, og Foursquares Richard Seale skulle angiveligt have været en vigtig sparringspartner i Mhobas spæde begyndelse.

ABV 60%