Loch Lomond

Loch Lomond 150th Open Course Collection 2022 48,2% ABV

1.999,00 dkk
Varernummer: 50102832

På lager

En 1999 Loch Lomond single malt fra destilleriets 2022 Open Course Collection, der hylder alle banerne i dette historiske mesterskab, fra den allerførste Open i 1860 i Prestwick til den 150. Open i 2022 i St Andrews. Denne whisky er modnet på amerikanske egetræsfade og færdiggjort på Haut-Medoc Claret-fade og byder på aromaer af nellike, stjerneanis, egetræskrydderi, solbær, hindbær og honning, der fylder næsen, og som suppleres af noter af æble, pære, mørk chokolade, vanilje, sorte kirsebær, ingefær og trærøg i hele ganen.

Loch Lomond er ikke som de andre destillerier i Skotland. På de 8 destillationsapparater kan de kreere et væld af forskellige stilarter, hvor der eksperimenteres ikke kun med malten og lagringen, men også selve destillationen! Whisky produceret hos Loch Lomond har derfor været frigivet under en række forskellige navne, som fx Inchfad, Inchmoan, Inchmurrin, Glen Douglas, Croftengea og Old Rhosdu – alt efter stil og røgniveau. Med de ret unikke Lomond stills er Loch Lomond også ét af de få destillerier i Skotland, der laver både single malt og grain whisky (og med muligheden for at lave single blended). Et andet er Girvan, som er kendt for grain whisky men også laver single malt under navnet Ailsa Bay. Tidligere har også Lochside og Ben Nevis kunnet det.

Loch Lomond har desuden sit eget bødkeri on-site, hvilket giver dem fuld kontrol over hele processen fra destillation til lagring. Destilleriet er opkaldt efter den lokale sø, som leverer vandet til produktionen.

 

448,2% ABV - 70 cl.

 

Varenummer50102832