Linkwood Distillery labels 15 years

749,00 dkk
Varernummer: 50071791

På lager

Linkwood Distillery labels 15 Years Old er en single malt whisky fra ét af de ikoniske destillerier i Skotlands Speyside. Den er tappet af Gordon & MacPhail i serien af Distillery Labels, der hylder aftapperens lange og gode forhold til bestemte destillerier. Denne 15 år gamle Linkwood er et strålende eksempel på destilleriets stil med overdådige noter af frugt, honningkage og krydderier.

Farve: Rav.
Duft: Duften har honningkage, ristet malt, hindbærmarmelade og et touch af banan.
Smagsnoter: Meget flot og robust mundfølelse med lækre noter af frugtkage, bagte æbler og honning efterfulgt af en olieret og tilfredsstillende finish. En triumf!

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Linkwood blev grundlagt i 1821 af en Hr. Peter Brown. I 1872 overtog Browns søn, William, og han besluttede at det oprindelige destilleri skulle rives ned og et nyt bygges. I et stykke tid blev intet ændret på Linkwood; man var af den overbevisning, at selv de mindste gældende forhold i destilleriet, såvel indre som ydre, havde en betydning for whiskyen, og der var derfor strenge ordrer om, at selv edderkoppespindene i hjørnerne ikke måtte forstyrres. I 1960’erne og det næste stykke tid blev der gennemført en række renoveringer og installeret nyt udstyr. Men helt indtil 1996 var dele af det gamle destilleri stadig i brug – fx de gamle worm tubs – og nogle mener derfor, at Linkwood fra før 1996 har en markant anden karakter end whiskyen der er destilleret efter den dato – en teori den nysgerrige smager kan efterprøve med gamle aftapninger fra fx Gordon & MacPhail. Siden 1932 har Linkwood været ejet af firmaet vi i dag kender som Diageo.

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for popmusikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.

ABV 43%

Varenummer50071791