Lindores

Lindores LowlandSingle Malt Scotch Whisky 46%

På lager
Kun 4 tilbage
499,00  DKK
 • Hurtig levering - 1-3 hverdage
 • Gratis fragt - ved køb over 795,-
 • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
 • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
 1. Brand
  Brand
  Lindores
 2. Stilarter
  Stilarter
  Single Malt
Beskrivelse

Lindores Abbey genåbner historiebøgerne

Lindores er et sted af stor betydning i den skotske whisky historie. Det var her den første officiellt anerkendte destillation af skotsk whisky fandt sted i 1494. Destillationen i Lindores, startede for over 500 år siden. Den daværende Kong James IV, beder broder John Cor, en munk i Lindores Abbey, om at lave Aqua Vitae af 8 sække byg.

Den særlige proces

Lindores har en af whiskyverdenens længdste fermenteringsperiode - hele 117 timer. Det sammen med en usædvanlig sister spirits still, faktisk 2 stills, producerer de en single malt af bemærkelsesværdig karakter for sin lave alder.

Lindores har en Wash Still, med navnet Dodo og to Spirit Stills (Sister Stills), der heder Puppy og Gee (ejernes to døtre). Dodo rummer 10000 liter og giver 7500 liter 25%. De 7500 liter deles ligeligt mellem Puppy og Gee, der så samlet producerer 2000 liter 70%. Denne metode dobler kontakten med kobberen, hvilket forstærker og forfiner de vidunderlige smagsnuancer, der udvikles i den lange fermenteringsperiode. Whiskyen bliver modnet i et udvalg af Bourbon-, vin- og Sherry fade og derefter blandet.

Flasken og udtrykket

Der er tænkt grundigt over flaskedesign. Under det arkæologiske arbejde, da klosteret og gården blev konverteret til et destilleri, blev der fundet en masse udskårne sten, der havde været begravet i hundredvis af år. Det var de fint udskårne sten, der blev brugt i det gamle Lndores kloster. Det er den form der afspegles i flasken.

Som en del af bestræbelserne på at være mere bæredygtige, blev der besluttet, at ikke bruge yderligere emballage end flasken til at formidle historien. I stedet er der tilføjet en QR -kode på etiketten, så folk kan lære mere om, hvad der er i flasken.

Smagsnoter

Duft: 

Elegant og blød, en flot og blød vanilje og karamel. Fornemmelse af frugt, søde pæredråber og toffee æbler

Smag: 

Glat med en cremet konsistens. En perfekt balance mellem blød vanilje, tørret frugt og citruspræg med et strejf af krydderi

Eftersmag: 

Mellemlang, delikat, en dvælende finish