Gordon & MacPhail

Ledaig Discovery range fra Gordon og MacPhail

På lager
Kun 4 tilbage
569,00  DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
  1. Brand
    Brand
    Gordon & MacPhail
Beskrivelse

Discovery er en serie af whiskyer fra det traditionsrige firma Gordon & Macphail. Serien er ment som en introduktion til deres portefølje af gode kvalitetsrige single malt whiskyer. Der er pt. 3 udtryk i serie; ”Sherry”, ”Smoky” og ”Bourbon”.

Ledaig er et fantastisk bidrag til Discovery serien af Gordon & Macphail, med udtrykket ”Smoky”. Her kan man smage hvad et af de mindre kendte destillerier formår at fremtrylle af kvalitet.

Farve: Gylden
Duft: ”peated” røg, saltet kød, æbler, karamel og et landligt nærmest staldet udtryk.
Smag: Lys chokolade, sød karamel og citrus spiller sammen med et røget indtryk af lejrbål

Serveringsforslag: Bør nydes rent

Siden grundlæggelsen i 1798 har Tobermory været lukket cirka lige så længe som det har været åbent. I de perioder, hvor destilleriet producerede, har det heddet skiftevist ”Tobermory” og ”Ledaig”. I dag producerer man to typer whisky, røget og urøget, og navnet Ledaig bruges om den røgede, mens Tobermory bruges om den urøgede. Destilleriet ligger på øen Mull og er ganske småt, med to par stills der giver en kapacitet på 1 million liter ren alkohol om året. I øjeblikket er man i gang med at bygge et nyt besøgscenter og opgradere udstyret, og derfor er kedlerne slukket mellem foråret 2017 og cirka maj 2019.

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for popmusikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.

ABV 43%

Alder 12 år