James Eadie Caol Ila 8 Years

Ikke på lager
499,00 DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
Beskrivelse

James Eadie Caol Ila 8 Years Old er en whisky fra Caol Ila – Islays største destilleri målt på samlet produktion. Desværre er det kun en lille brøkdel, der tappes som single malt. Langt størstedelen bruges i blends som fx Johnny Walker, men aftapninger som denne viser hvor forrygende Caol Ila kan være som single malt! De 46% alkohol klæder virkelig whiskyen, som er fyldig og kraftig, uden at alkoholen overdøver.

Farve: Gylden
Duft: En charmerende blanding af toffee, havgus, grønne æbler og brænderøg.
Smagsnoter: Umiskendelig Islay med salt, limesaft, sort peber og grønne urter.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med et par dråber vand.

JAMES EADIE
James Eadie var et berømt navn i 1800-tallets whiskykredse, hvor det, sammen med et karakteristisk ”X” prydede flaskerne med en eftertragtet blended whisky lavet på en hemmelig opskrift. James Eadie var først og fremmest brygmester og hans whisky blev oprindeligt kun skænket ud til familie og nære venner, men da den samtidige whisky-skribent, Alfred Barnard, først smagte de sjældne dråber, blev James Eadies blend fast inventar i mere end 300 engelske pubber!

I dag er James Eadies tip-tip-oldebarn, Rupert Patrick bag roret, og udover at producere en ”genskabt” version af det berømte blend,  Trademark ”X”, frigiver firmaet også small batch- og enkeltfadsaftapninger fra en stribe skotske destillerier.

ABV. 46%