James Eadie Benrinnes 9 years

På lager
Kun 1 tilbage
449,00 DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Beskrivelse

James Eadie Benrinnes 9 Years Old kommer fra et af Speysides mindre kendte destillerier, Benrinnes, for foden af bjerget med samme navn.  Man ser sjældent single malt fra dette destilleri, men i kenderkredse er især sherrylagret Benrinnes eftertragtet – og det er lige præcis, hvad James Eadie har tappet her. Whiskyen har ligget 9 år på såkaldt ”first-fill” sherry-fade, hvilket vil sige, at det er første gang disse fade bruges til whisky. Det giver en luksuriøs og fyldig whisky med et overflødighedshorn af moden frugt i duft og smag!

Farve: Let gylden
Duft: Sprød og frugtig duft af gule æbler, mango og flødekaramel.
Smagsnoter: Lækker sødme og noter af malt, vanilje, hvid peber og abrikos.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med et par dråber vand.

JAMES EADIE
James Eadie var et berømt navn i 1800-tallets whiskykredse, hvor det, sammen med et karakteristisk ”X” prydede flaskerne med en eftertragtet blended whisky lavet på en hemmelig opskrift. James Eadie var først og fremmest brygmester og hans whisky blev oprindeligt kun skænket ud til familie og nære venner, men da den samtidige whisky-skribent, Alfred Barnard, først smagte de sjældne dråber, blev James Eadies blend fast inventar i mere end 300 engelske pubber!

I dag er James Eadies tip-tip-oldebarn, Rupert Patrick bag roret, og udover at producere en ”genskabt” version af det berømte blend,  Trademark ”X”, frigiver firmaet også small batch- og enkeltfadsaftapninger fra en stribe skotske destillerier.

ABV. 46%