iirrrésistible! Rosé 2019, Domaine de La Croix, Cru Classé, AOC Côtes de Provence, Frankrig

129,00 dkk
Varernummer: 1236

På lager

Vinen er lavet på 40% Grenache, 40% Cinsault, 5% Rolle, 5% Tibouren, 5% Syrah og 5% Mourvèdre.
Den er lavet på druer hvor drueklaserne afstilkes før presning, gær tilsættes druemosten og derefter gæres vinen ved lav temperatur i de temperaturstyrede dobbeltvægs rustfrie ståltanke.
Det er en vin der har en flot bleg lyserød farve.
Den har en udtryksfuld duft med noter af fersken og røde frugter.
Smagen er smukt afbalanceret i munden og kombinerer friskhed med elegante citrusnoter.
Den passer perfekt som aperitif, til skaldyr i den lettere ende eller til en frisk salat eller til en "hyggestund" på terrassen.

Domaine de La Croix, er beliggende i La Croix Valmer i det sydlige Frankrig og det nyder godt af en enestående placering og et exceptionelt mikroklima i hjertet af den populære Saint-Tropez halvø.
Husets officielle start kan dateres til 1882. I 2001 blev domainet købt af Bolloré Group og de har med intenst og omhyggeligt arbejde placeret Domaine de La Croix til toppen af Côtes de Provence's vinhuse. Domainet’s terroir producerer fine og elegante vine, der er perfekte ambassadører for Cru Classé de Provence.
Cru Classe de Provence er en benævelse der ellers kendes fra Bordeaux, men i 1955 fik man lov at anvende den i Provence.
Oprindeligt fik 23 ejendomme tildelt benævelsen og Domaine de La Croix var et af dem.
I dag er der 18 ejendomme der har tilladelse til at skrive Cru Classé på etiketten.

Domaine de La Croix er den største vingård i Côtes de Provence Cru Classé med vinmarker spredt over 108 hektar jord med Côtes de Provence AOC og delt i 3 meget forskellige terroirer der udgør ejendommens vinmarker: Tabarin, Saunier og topvinmarken Bastide Blanche.

Druerne får den rigtige mængde sollys og havluft til at trives optimalt.
Jordbunden er forskellige blandinger af sand og ler, eller ler og skifer, og vinstokkene bliver tvunget til at sende deres rødder i dybden, for at skaffe vand og mineraler.
Det er alt sammen med til at øge de færdige vine’s kompleksitet og mineralitet.

Varenummer1236