Holyrood

Holyrood Distillery – Brewer’s New Make Series 04 - 60% / 50 CL.

På lager
Kun 4 tilbage
369,00  DKK
 • Hurtig levering - 1-3 hverdage
 • Gratis fragt - ved køb over 795,-
 • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
 • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
 1. Brand
  Brand
  Holyrood
 2. Stilarter
  Stilarter
  New Make
 3. Land
  Land
  Skotland
Beskrivelse

Holyrood Distillery – Brewer’s New Make Series 04 er en del af den nye serie ”New Make” fra Holyrood Distillery. Hver og en af de fire varianter vil udfordrere dig på sin helt egen måde. Her vil du for alvor blive udfordret i forhold til dine duft- og smagssanser, og du vil få et spændende indblik i fremtidens whisky. 

 

Hvad er New Make?

 

Whisky i generel forstand er resultatet, som du får, når du hælder ‘frisk spiritus’ på fad og venter. Hvis det er skotsk, så skal spiritussen mindst skal lagres i 3 år, før man må kalde det for whisky. Men hvad er new make whisky?

New Make er den klare spiritus, der drypper ud efter destilleringsprocessen. Det er normalt 68% alkohol og har en stærk aromatisk karakter. Meget af whiskyens smag den smukke farve kommer fra fadet.

Men selve New Make-smagen har også stor indflydelse på whiskyen. Tørv er for eksempel en smag, som whiskyen får fra netop denne New Make spiritus. Selvfølgelig kan en whisky gå i et fad, der plejede at have en tørveagtig whisky og hente nogle tørvenoter. Men den primære måde, tørvesmag kommer ind i whisky, er gennem dens New Make.

Nå du smager en New Make, så er det en enestående måde at smage på en whiskys DNA, og hos Holyrood forsøger de at tænke innovativt i forhold til New Make. Så vi kan kun se frem til at se, hvordan whiskyen fra dette nye skotske destilleri vil smage i fremtiden. For nu er deres New Make serie, den bedste måde at få indblik ind deres fremtidige whisky, og vi glæder os meget til at smage den!

Disse New Makes er utroligt spændende, og vil udvide din horisont i forhold til whisky, samtidigt med at de smager super dejligt.

 

Edinburghs nye whiskydestilleri, Holyrood

Holyrood blev etableret i 2019 og er Edinburghs første single malt-destilleri i næsten et århundrede. Deres grundlæggere havde en vision om at skabe et nyt slags destilleri, som ville afspejle dynamikken og mangfoldigheden i Edinburgh.

Ved at forene håndværkstraditioner med modige nye tilgange til smag, er der dedikerede til at levere noget, der er Skotlands hovedstad værdigt. Det er denne blanding af gammelt og nyt, arv og innovation, der har inspireret dem til at skabe noget helt særligt.

Det første skridt på deres rejse er at hylde indsatsen fra dem, der gik før Holyrood, og at genoprette Edinburgh med dets stolte, men ofte glemte destillering og bryggende fortid. Efter megen research skaber de en historisk inspireret, men alligevel helt ny whiskystil. Lokale malte. Edinburgh gær. Og helt specielle fade.