- ProdukttypeWhisky
- StilarterSingle Malt
- FadlagringEx-bourbon
- LandDanmark
- SmagFyldig
- Alkoholprocent46%
- Størrelse50 cl.
Hødal Whisky Special Edition 3 er 100 procent dansk ejet og dansk produceret, med kvalitet og bæredygtighed i hovedsædet. Whiskyen produceres på det danske destilleri, Nordisk Brænderi i de smukke omgivelser i Nordjylland. Hos Nordisk Brænderi har de fuld kontrol over hele processen fra høst til aftapning, så de hele tiden kan sikre den bedste kvalitet.
Hødal Whisky Special Edition 3 produceres under Danmarks bedste forhold
Oppe i Nordjylland ligger Nordisk Brænderi med udsigt ud over Jammerbugten. Her har stifteren, Anders Bilgrams, udlevet sin drøm om at producere 100 procent dansk whisky. Dansk bygmalt fra Fyn, der forarbejdes på hans eget danske malteri, og til sidst destilleres på hans eget danske destilleri, Nordisk Brænderi.
Information om Hødal Whisky Speciel Edition 3
Distilleri: Nordisk Brænderi
Alkoholstyrke: 46%
Lagret: 5 år
Whiskytype: Single Malt, Single Cask Whisky
Fad: PX Sherry fad.
Smagen af dansk whisky
Vores whisky ambassadør, Tommy Oddmar Seilen, beskriver hans oplevelse med Special Edition 3 således:Smags noter af Tommy Oddmar Seilen
Intro: En whisky der ikke ”kun” er lavet i Danmark, men hvor ALT indhold også kommer fra Danmark. Man tænker, at PX Sherry fadet vil overtage whiskyen, men det gør den slet ikke. Den ligger så smukt i bagrunden af den Fynske malt, og giver plads til, at man kan smage på dét, som whiskyen er lavet af. Skål til min Nordjyske ven Anders Bilgram.
Duften: Fyldig træ, krydder, malt sødme og syltede blommer.
Smag: Mørk chokolade, lakrids, brun kager og mørk chokolade.
Finish: Tør, med afrundet smag af PX Sherry fad og afsluttet med varme fra krydderier.
Tommys møde med Hødal-stifteren
Tommy Oddmar Seilen fortæller dette om hans møde med Hødals stifter, Anders Bilgrams.
I foråret 2016 havde jeg fornøjelsen af at tage en flok kunder med over til Skotland, hvor ugen gik med besøg på diverse malterier, bødkere og en hel del whisky destillerier. Det var her, at jeg lærte Anders at kende.
En aften efter dagens dont stod jeg at nød en ”Pints of Tennet`s lager” og en ”wee Dram” på den lokale pub. Her kom Anders over til mig, hvor vi snakkede om den smukke natur, som der er i Skotland og de fællestræk det har til mit hjemland, Norge. Anders har desuden tilbragt næsten mere tid i Norge, end jeg selv har de sidst 26 år. Samtalen drejede sig ind på de drømme, visioner og planer han har med at lave whisky i Hødalen, Fjerritslev. Ved årsskifte 2019/2020 modtog jeg nogle samples fra Anders med noget af det kommende whisky. Whisky han havde lavet både før og efter våres første møde.
Whisky handler om tid og tålmodighed, noget jeg ved Anders har. For midt i en pandemi blev ting sat lidt mere i bero end forventet. Tålmodighed var nøgleordet. Når fysiske møder blev til onlinemøder, var der intet andet for, end at vente til vi kunne mødes igen, og fortsætte vores snak fra dén aften i Skotland.
Endelig i juni 2021, lidt over 5 år efter vores snak oppe i det skotske højland, kunne vi igen mødes for at smage på den nydestillerede ”New make”, som er lavet på malt fra egen kornmark, som ligger ved siden af destilleriet, og samtidigt kikke på det kommende malteri, der er ved at blive bygget. Det var fantastisk, og man bliver igen påmindet om, at nogle gange tager ting blot lidt længer tid end forventet. Men, det er værd at vente på!
Nu kan vi endelig frigive den første 5 år gamle whisky fra Hødalen Whisky og glæde os over, at der er mere whisky på vej. For nu kommer Anders’ drøm og filosofi om whisky, der er lavet fra mark til flaske, kommer til sin fulde ret.
– Tommy Oddmar Seilen