Highland Park Valkyrie

649,00 dkk
Varernummer: 50164055

På lager

Highland Park Valkyrie er opkaldt efter de kvindelige gudeskikkelser som i nordisk mytologi udpegede hvilke krigere, der var værdige til Valhal, og som hentede dem når de faldt på slagmarkerne. Whiskyen er en anelse mere røget, end man normalt ser hos Highland Park. Og det klæ’r den!
Den er aftappet ved 45,8% alkohol uden tilsætning af farvestof.

Farve: Dyb rav
Duft: Chokoladenoter, brun farin, muskatnød og blommer.
Smagsnoter: Fyldig smag med noter af vanilje og abrikos. Her er en tydelig (men ikke overvældende) røg og en laaaang finish.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med et par dråber vand.

HIGHLAND PARK
Highland Park er ét af to destillerier på den nordlige øgruppe, Orkney, og dermed et af verdens mest afsidesliggende destillerier. Det blev grundlagt i 1798 af Magnus Eunson, som efter sigende var præst om dagen og illegal brændevinsbrænder om natten. Året er altså ikke tidspunktet whiskyen først blev produceret - blot det år hvor myndighederne fik nys om Magnus’ foretagende. I dag er Highland Park ikke nogen lille og hemmelig virksomhed, men et af verdens mest kendte og respekterede destillerier!

Highland Park bruger primært sherryfade, og disse får de specialfremstillet i Jerez, hvor de fyldes med oloroso-sherry. Her ligger de cirka 2 år før de sendes til Orkney. Whiskyen har typisk en snert af røg og malten ryges med tørv fra Hobbister-heden, hvor tørven består overvejende af kompakte lag af delvist nedbrudt lyng. Netop denne lette lyng-røg er en signatur-note i Highland Parks whisky.

ABV 45,9%

Varenummer50164055