Highland Park Valknut

499,00 dkk
Varernummer: 50164059

På lager

Highland Park Valknut er den anden udgivelse i serien Viking Legends. Whiskyen bruger en større mængde røget malt, end man normalt ser hos Highland Park, og er lagret primært på sherry seasoned egetræsfade, hvilket resulterer i en flot forening af ulmende røgnoter, varme krydderier og let sherrysødme. Den er tappe ved 46,8% alkohol og er ikke tilsat farvestof.

Farve: Let gylden.
Duft: Sort peber, stjerneanis, nelliker og brænderøg.
Smagsnoter: Ristet eg, friskkværnet peber, røg og aske og et hint af nellike.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en råbe vand.

Highland Park er ét af to destillerier på den nordlige øgruppe, Orkney, og dermed et af verdens mest afsidesliggende destillerier. Det blev grundlagt i 1798 af Magnus Eunson, som efter sigende var præst om dagen og illegal brændevinsbrænder om natten. Året er altså ikke tidspunktet whiskyen først blev produceret - blot det år hvor myndighederne fik nys om Magnus’ foretagende. I dag er Highland Park ikke nogen lille og hemmelig virksomhed, men et af verdens mest kendte og respekterede destillerier!

Highland Park bruger primært sherryfade, og disse får de specialfremstillet i Jerez, hvor de fyldes med oloroso-sherry. Her ligger de cirka 2 år før de sendes til Orkney. Whiskyen har typisk en snert af røg og malten ryges med tørv fra Hobbister-heden, hvor tørven består overvejende af kompakte lag af delvist nedbrudt lyng. Netop denne lette lyng-røg er en signatur-note i Highland Parks whisky.

ABV46,8%

Varenummer50164059