Glentauchers 2006 single cask Danmark

Ikke på lager
795,00  DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Beskrivelse

Denne single cask whisky fra Glentauchers er tappet udelukkende til de danske whiskynydere. Kun 243 flasker har man kunnet fylde fra fad nummer 703720, naturligvis i ”fadstyrke” – uden fortynding med vand – ved hele 59,5% alkohol. Whiskyen er hverken tilsat karamelfarve eller kølefiltreret, hvilket sikrer en mere autentisk oplevelse med masser af fylde i smagen.

Farve: Let gylden.
Duft: Kokosnødder, marshmallows, ahornsirup og digestives.
Smagsnoter: Wow! Intens smag med både sødme og krydrede noter. Eftersmagen hænger ved i en uendelighed. Dryp gerne et par dråber vand i for at ”åbne” whiskyen.

Serveringsforslag: Nyd den rent, evt. med et par dråber køligt vand.

Glentauchers er grundlagt i 1897 og har længe været et power house der primært pumper whisky ud til blendere. De omtrent 4 millioner liter, som Speyside-destilleriet producerer årligt, ender i blendede whiskies som Buchanan’s, Black & White og Ballantine’s – brands som nyder godt af den elegante og komplekse whisky fra Glentauchers. Det er dog ingen hemmelighed, at den også gør sig fortrinligt på egen hånd som single malt og her kommer uafhængige aftappere som fx Gordon & MacPhail til undsætning.

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for popmusikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.

ABV59,5%