Glencadam Reserva Andalucia Olorosso 46% - 70 cl.

399,00 dkk
Varernummer: 96200260

På lager

Glencadam, med sin karakteristiske røde skorsten, ligger i Brechin, som et af de få overlevende destillerier i det østlige højland.

Destilleriet er bygget i 1825 – ikke længe efter en ny afgiftslov i 1823 gjorde destillation lovligt i større stil i Skotland. Siden 2003 har destilleriet været ejet af Angus Dundee, og siden 2005 har destilleriet kørt på døgndrift.

Der er dog ikke meget der har ændret sig i produktionsmetoden hos Glencadam. Man har stadig en mash tun af støbejern og to pot stills som er udformet på en måde der giver en ganske let og elegant spiritus. De to oprindelige dunnage lagerbygninger fra 1825 er stadig i brug.

Det er stadig kun en begrænset del af whiskyen aftappes som single malt, da langt størstedelen af produktionen bruges i blends.

Angus Dundee ejer blandt andet mærkerne Scottish Royal, Glen Parker og The Dundee, og man må formode, at en stor andel af disse er Glencadam.

Heldigvis har man også et fornyet fokus på single malt – især siden Angus Dundee overtog. I 2016 blev hele kerne-sortimentet reformeret. Glencadam hverken kølefiltrerer eller farver whiskyen med karamel. 

 

Varenummer96200260