Glen Scotia

Glen Scotia Double Cask Rum cask finish 46% ABV 70 cl.

599,00 dkk
Varernummer: 50139311

På lager

Hvis du kan lide smeltet mørk sukker, mørke melasse noter, tropisk frugt som ristet kokosnød, banan og søde ferskener så er det lige noget for dig!
Læg hertil den klassiske Campbeltown whiskykarakter, som er ”en olieret mundfylde”, saltkaramel, moden frugt, sprød bygmalt, mørkekrydderier og en svag antydning af tørverøg.

Det er det man får når man efterlager en klasisk Glen SCotia whisky på gamle Demerara romfade. Det bedste fra to verdener mødes.

Det lyder temmelig godt ikke sandt? Det er det også!

Lidt om distilleriet.

Glen Scotia ligger i Campbeltown i det sydvestlige Skotland. Området var i gamle dage kendt som verdens whiskyhovedstad, men i dag ligger der kun 3 aktive destillerier: Springbank, Glengyle (Kilkerran) og Glen Scotia.
Her har det lille destilleri lavet whisky siden 1832, dog med mange afbrydelser undervejs. I dag ejes det af Loch Lomond Group, og destilleriet har produceret kontinuerligt siden 1999, men ikke på fuld kapacitet.
Så sent som 2011, hvor whisky-boomet allerede var godt i gang, lavede Glen Scotia kun 130.000 liter, selvom kapaciteten er på omkring 800.000. Mon ikke de har sat produktionen lidt i vejret nu? Vi håber det!

Stilen er medium-fyldig og salt, til tider med besøg af små, flygtige røgpust. Glen Scotia laver nemlig både urøget og medium-røget whisky, dog med det overvejede fokus på det førstnævnte.

 

Varenummer50139311