Forsyths WP 2005

799,00 dkk
Varernummer: 50643717

På lager

Forsyths WP 2005 er en rom fra Jamaica, udvalgt og flasket af den uafhængige aftapper Velier. Rommen har ligget 10 år på bourbonfade i tropisk klima, og kommer fra den første destillation på Worthy Park siden 1962! Ved aftapningen i 2015 havde de grådige engle i Jamaica nået at suge mere end 64% af den oprindelige volumen til sig. Av! Rommen er selvfølgelig sukkerfri og tappet ved fadstyrke: 57,8% alkohol.

Farve: Gylden.
Duft: Ahh… den helt rigtige duft af flamberet banan, brændt sukker, diesel og mynte.
Smagsnoter: Stor og potent rom. Masser af tropisk frugt, karamelliseret rørsukker og krydderier.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.

Lyden af navnet ”Velier” får en helt særlig følelse frem hos romnørder. Gang på gang formår masterminded bag firmaet, Luca Gargano, at chokere og henrykke romverdenen med udgivelser der sætter nye standarder for kvalitet, gennemsigtighed og nørderi.

Veliers ry for exceptionel kvalitet cementeredes allerede i ’00’erne med en perlerække af kompromisløse demerara-rom. Disse flasker er i dag højdemålet af kultrom og skifter ejere for astronomiske summer på spiritusauktioner verden over. Senere er firmaet blevet kendt for tropisk lagret Caroni, en særegen rom fra et nu lukket destilleri på Trinidad, med noter af røg, tjære og bacon. En ”acquired taste”, men når først du har den…

Sammen med Foursquares Richard Seale er Luca standhaftig (og højlydt) modstander af tilsætningsstoffer eller fusk med aldersbetegnelser, og derfor sætter Veliers nyeste serie af rom, Habitacion Velier, gennemsigtigheden i højsædet. På etiketten blotlægges stolt enhver detalje om produktionen, lige fra ”angel’s share” til ester-indhold.

ABV 57,8%

Varenummer50643717