Fable Whisky

Fable Whisky – Chapter 4 “Bay”

På lager
925,00  DKK
 • Hurtig levering - 1-3 hverdage
 • Gratis fragt - ved køb over 795,-
 • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
 • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
 1. Produkttype
  Produkttype
  Whisky
 2. Brand
  Brand
  Fable Whisky
 3. Stilarter
  Stilarter
  Single Malt
 4. Fadlagring
  Fadlagring
  Ex- Sherry
 5. Land
  Land
  Skotland
 6. Område
  Område
  Speyside
 7. Alkoholprocent
  Alkoholprocent
  60,4%
 8. Størrelse
  Størrelse
  70 cl.
Beskrivelse

Fable Whisky – Chapter 4 “Bay” fra Bennrines Distillery er en del af Fables nye serie af single cask whisky, som enhver whiskyelsker vil vende hovedet en ekstra gang for.

Fable-mærket er baseret på historiefortælling, hvor hver etiket har forskellige illustrationer, der fremhæver karakterer og scener fra de forskellige kapitler.

 

Fakta omkring Fable Whisky – Chapter 4 “Bay”

Distilleri: Bennrines Distillery, Speyside

Alkoholstyrke: 60,1 %

Lagret: 12 år

Whiskytype: Single Malt Scotch Whisky

Fad: Refill Hogshead Single Cask

 

Smagen af Fable Whisky – Chapter 4 “Bay”

Vores whiskyambassadør, Tommy Oddmar Seilen, beskriver hans oplevelse med Bay således:

Intro: En whisky der altid vil få mig til at tænke på bjerg kædenmed samme navn.

Bennrinnes whisky er på mange måder et unikum inden for whisky industrien, som én af de få i dag bruger de forsat ”Worm Tubs” kondenserer til afkøling af ”New Make” under produktion. Dette er med til at give en meget fyldig, næsten cremet konsistens. En smag/stil der bliver ved at komme frem, når man nyder et godt glas whisky fra dem.

Duft: Toffe, kardemomme og citrus/grape.

Smag: Cremet, let citrus, fyldig malt, creme brulee og lakirds.

Eftersmag: Let malt med noter af Creme Brulee og vanilje krans.

 

Bennrines Distillery

Ved foden af Benrinnes bjerget i Speyside finder du destilleriet, der bærer samme navn. Grundlagt i 1826, men blev i 1829 skyllet væk af en flom. Det nye destilleri blev bygget i lidt mere beskyttet område, så det ikke skulle ske igen, men navnet fulgte med, som er taget ud fra det gæliske Beinn roinn. I 1964 blev gulvmaltning afløst af ”Saldoin Box”, indtil de i 1984 gik over til at købe alt malt færdigt fra et malteri. I perioden 1966 – 2009 lavede man en form for delvis trippeldestillation. Systemet man brugte dengang er i dag fjernet og i stedet er alt i dag dobbeltdestilleret. Dette får nogen til at tale om det gamle og nye whisky fra Benrinnes Whisky. Men én ting, som de ikke har fjernet er deres ”Warm tube” kondenser, der giver en meget cremet new make og er med at holde tradition oppe på denne type kondenser, som man ikke ser mange steder i Skotland.

Whisky fra Benrinnes bliver udelukket brugt i blended whisky som J&B og Johnny Walker. Samt uafhængige aftappere. Skulle du finde en ”original” aftapning så tag dig tid til at nyde den, du ved ikke hvornår chancen byder sig igen!