Fable Whisky

Fable Whisky – Chapter 1 “Clanyard”

På lager
1.185,00  DKK
 • Hurtig levering - 1-3 hverdage
 • Gratis fragt - ved køb over 795,-
 • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
 • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
 1. Produkttype
  Produkttype
  Whisky
 2. Brand
  Brand
  Fable Whisky
 3. Stilarter
  Stilarter
  Røget Whisky
 4. Fadlagring
  Fadlagring
  Ex- Sherry
 5. Land
  Land
  Skotland
 6. Område
  Område
  Islay
 7. Alkoholprocent
  Alkoholprocent
  57,3%
 8. Størrelse
  Størrelse
  70 cl.
Beskrivelse

Fable Whisky – Chapter 1 “Clanyard” fra Caol Ila Distillery er en del af Fables nye serie af single cask whisky, som enhver whiskyelsker vil vende hovedet en ekstra gang for.

Fable-mærket er baseret på historiefortælling, hvor hver etiket har forskellige illustrationer, der fremhæver karakterer og scener fra de forskellige kapitler.

 

Fakta omkring Fable Whisky – Chapter 1 “Clanyard”

 

Distilleri: Caol Ila Distillery, Islay

Alkoholstyrke: 57,3 %

Lagret: 10 år

Whiskytype: Single Malt Scotch Whisky

Fad: Refill Hogshead Single Cask

 

Smagen af Fable Whisky – Chapter 1 “Clanyard”

Vores whiskyambassadør, Tommy Oddmar Seilen, beskriver hans oplevelse med Clanyard således:

Intro: En Caol Ila der viser én, hvor mange typer malt dette destilleri kan byde ind med. En dram hvor det ikke er selve fadet, men dét som er lagret i fadet, der giver en rejse ud på Islay på en sen sommer dag, hvor efteråret venter rundt om hjørnet. Med få ord kan man sige: Et enkelt og godt godt glas Col Ila Single malt.

Duft: Røg og fenol. Svøbet ind i læderfedt, marcipan, spirende grøn malt og frugt (æbler/pære).

Smag: Frisk tørv røg, noter af citrus, fyldig malt, engelsk lakrids og svage noter af mokka.

Eftersmag: En meget behaglig blanding af tørv røg og fenol, med en frisk malt smag, som afsluttes med en let bitterhed ligesom i en god kop espresso.

 

Caol Ila Distillery

Caol Ila Blev grundlagt i 1846 af Hector Henderson. Destilleriet blev bygget tæt på Port Asking med udsigt ud over fjorden, hvor øen Jura ligger på den anden side. Navnet er Gælisk for ”Sound of Islay”. I 1879 byggede man en brygge foran destilleriet så man hurtigere kunne sejle fade ind til ”warehouses” i Glasgow, hvor de lagrede færdigt. Noget man også gør den dag i dag ved Grain destillerierne Cambus og Cameronbridge, da der ikke er den store lagerkapacitet ved selve destilleriet.

Selv om at Caol Ila fra starten af har været et destilleri med stor succes på grund af stor efterspørgsle fra whiskyblendere, har det været ned lukket i perioden: fra 1930-37, 1941-45 og 1972-74

Ved genåbning i 1974 var det er nyt destilleri som skulle køre produktion videre, og det gamle blev revet ned efter lang og tro tjeneste. Men når krisen igen kom i 1980 skulle der igen tænkes nyt for at holde produktion oppe. Derfor blev der skabt dét, man kalder for ”Highland style” en ikke røget malt whisky lavet på destilleriet i perioder.

Igen havde Caol Ila vist, at de kunne levere alle typer whisky og blendere fik dermed flere muligheder at vælge imellem. Og det er ikke for noget, at man kalder Caol Ila destillery ”Working Horse Distillery” på grund af måden de kører på.

Første officielle aftapning fra Caol Ila kom i 2002, men det er ikke her de lægger hoved fokus. Det ligger forsat på Blended whisky og et lille salg til uafhængig whisky aftappere (som fx Fable).