- BrandVelier
- ProdukttypeRom
- StilarterHvid rom
- FadlagringUlagret
- LandEcuador
- SmagBlomster noter
- Alkoholprocent60%
- Størrelse70 cl.
El Amparo er produceret af sukkerrør af sorten Cubana Negra, som dyrkes og høstes på traditionel vis i tre generationer.
Fermenteringen starter naturligt og udføres af 'indfødte' gærsvampe i kar på mellem 1.000 og 3.000 liter.
Den varer 5 til 7 dage, afhængigt af sukkerkoncentrationen i washen på høsttidspunktet.
Destillationen foregår på et 500-liters batch-destillationsapparat af kobber, som består af en lille kedel med en kort udvendig søjle.
Efter en enkelt passage forlader destillatet destillationsapparatet ved ca. 60 % ABV.
Dette første parti af El Amparo er blevet aftappet ved pot still proof.
Smagsnoter
Næse: Lys og vegetal. Den aromatiske intensitet bryder ud af glasset med moden banan, nyslået græs, citronskal og peberfrugt.
Efter et par øjeblikke kommer dybere toner igennem med ensianrod, havluft, skovfyr og friskbagt majsbrød.
I munden: Struktureret og overdådig. Varme tropiske noter skyller gennem ganen med lyse toner af frisk ananas og geraniumblomst.
Der er fyldige jordagtige toner, som viser korianderfrø, olivenlage, granspidser og frisk havejord.
Eftersmag: Fyldig og vedvarende. Den æteriske finish er rig på cedertræ og kamfer, den synes at blive hængende i en evighed. Ginsengrod og krydderiboks strækker sig ind i æteren understøttet af en behagelig rundhed af akaciehonning.