Dr. Heger Spätburgunder Vorderer Winklerberg GG - 2011 - 13,5% ABV 75 cl.

På lager

Det er ikke så tit har man mulighed for at smage en af Tysklands største Spätburgundere med mere end ti år på bagen

599,00  DKK
 • Hurtig levering - 1-3 hverdage
 • Gratis fragt - ved køb over 795,-
 • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
 • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
 1. Produkttype
  Produkttype
  Rødvin
 2. Stilarter
  Stilarter
  Rødvin
 3. Fadlagring
  Fadlagring
  Egetræs fade
 4. Land
  Land
  Tyskland
 5. Smag
  Smag
  Frugtig
 6. Alkoholprocent
  Alkoholprocent
  13,5%
 7. Størrelse
  Størrelse
  75 cl.
Beskrivelse

Indimellem har man lov at være heldig. Det har vi med denne vin, som Heger har fundet frem til os fra det dybe hjørne af deres kælder. Ikke tit har man mulighed for at smage en af Tysklands største Spätburgundere med mere end ti år på bagen. Det har vi nu med denne 2011’er. Den er fra tiden før Ihringer Winklerberg blev inddelt i de bedste parceller (Vorderer Winklerberg, Häusleboden og Rappenecker hedder vinene i dag fra Hegers tre topparceller), så af etiketten fremgår kun, at den er fra Ihringer Winklerberg. Den er imidlertid fra den parcel, der i dag hedder Vorderer Winklerberg på den absolut sydligste tåspids af Kaiserstuhl. Indenfor Tyskland er det en rekordvarm parcel, hvilket tillader absolut optimal modning af druerne, der sammen med den enestående kalkholdige, vulkanske basalt og Hegers topklasseevner danner basis for en umådeligt stor rødvin. Her tilmed i en 11 år gammel udgave, der nærmer sig modenhed.

Farve: Granatrød
Duft: Enestående duft med det bedste fra Tyskland, det bedste fra Bourgogne og det bedste fra modning på flaske. Her er friske kirsebær, sukrede hindbær, tørrede roser, røg, tjære og krydderier fra den vulkanske jord og de ristede egefade. Yderligere også en begyndende udvikling af tobaksblade og skovbund.
Smagsnoter: Intens og meget tilfredsstillende. Her er simpelthen hele pakken. Fyldig, rig, stort overskud og samtidig så elegant, æterisk, luftig med sitrende elektrisk syre. Slutter rødfrugtet og levende. Imponerende vin.

Serveringsforslag: Nyd den let afkølet til det finere køkken, hvor du ville overveje en stor Bourgogne, dvs. oksens bedste udskæringer, dyre- og fuglevildt og de mere elegante gryderetter som fx Boeuf Bourguignon. Kan også gemmes i yderligere en årrække for mere kompleksitet

Årgang: 2011
Land: Tyskland
Region: Baden
Druer: Spätburgunder (100 %)