Damoiseau Full Proof 1995

789,00 dkk
Varernummer: 50616510

Ikke på lager

Denne Damoiseau Full Proof er et sjældent eksempel på gammel agricole-rom tappet ”brut de fût”. Det vil sige, at rommen er kommet på flaske ved fadstyrke, og i dette tilfælde er der tale om nærmest monstrøse 66,9%! Rommen er desuden fra én enkelt årgang: 1995. Kombinationen af de 15 års lagring i troperne og den høje alkoholprocent garanterer en rom med masser af power i smagen! Rygtet vil vide, at denne aftapning er en blanding af melasse- og vesou-baseret rom.

Farve: Mørk mahogni.
Duft: Ensian, espresso og melasse.
Smagsnoter: Voldsomt intens med bunker af ingefær, brændte mandler og flamberede figner.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med et par dråber vand.

Damoiseau produceres på destilleriet Bellevue i landsbyen Le Moule i Guadeloupe. Destilleriet har været i Damoiseau-familiens ejerskab siden Roger Damoiseau erhvervede det i 1942, og drives i dag af hans sønnesøn, den karismatiske Hervé Damoiseau.

Efter at have produceret agricole-rom i 70 år, har brandet virkelig etableret sig på den internationale romscene og tælles i dag blandt verdens bedste agricole-producenter. De fleste af Damoiseaus rom er lavet på frisk sukkerrørsjuice, men det hænder også, at man ser melasse-baseret rom fra firmaet. Rommen lagres typisk på bourbonfade, og selv deres ”blanc” ligger 6 måneder på fad før den filtreres og tappes.

Blandt de mest berømte rom i firmaets portfolio er den ældgamle 1953-vintage samt den legendariske 1980’er – en aftapning som var med til at kickstarte Luca Gargano og Veliers rom-eventyr.

Varenummer50616510