Cristom Vineyards

Cristom Vineyards, Pinot Noir, Mt. Jefferson Cuvée 2021

På lager

Vinen besidder en upåklagelig balance, struktur og længde. Noter af vilde huckleberries, ristet anis, parfumerede blomster, krydret blommer og strejf af mandarinskal kombineres smukt i munden. En dejlig vin med læskende syre og afrundede tanniner.

349,00  DKK
 • Hurtig levering - 1-3 hverdage
 • Gratis fragt - ved køb over 795,-
 • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
 • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
 1. Brand
  Brand
  Cristom Vineyards
 2. Produkttype
  Produkttype
  Rødvin
 3. Fadlagring
  Fadlagring
  Fransk egetræ
 4. Land
  Land
  USA
 5. Smag
  Smag
  Frugtig
 6. Alkoholprocent
  Alkoholprocent
  13,5%
 7. Størrelse
  Størrelse
  75 cl.
Beskrivelse

Årgang
2021

Appellation
Willamette Valley.

Klassifikation

Økologisk
Nej, men produceres efter bæredygtige principper.

Druesorter
100% Pinot Noir. 52% af druerne stammer fra Cristom’s egne vinmarker (Eileen Vineyard, Jessie Vineyard, Louise Vineyard, Paul Gerrie Vineyard og Marjorie Vineyard).

Lagring
11 måneder på franske egetræsfade (20% nye).

Kan anbefales til
Oksekød, kalvekød og vildt.

 

Cristom Vineyards blev grundlagt af Paul Gerrie i 1992 og navnet på vingården er en sammentrækning af hans datters navn Christine og hans søns navn Tom. Cristom Vineyards er beliggende i Willamette Valley og de ejer i alt 25 hektar fordelt på 7 forskellige vinmarker.

Paul’s passion for vin stammer bl.a. fra hans mange rejser til Bourgogne i Frankrig. Her lærte han, at terroir og ikke mindst beliggenheden er to af de helt centrale elementer for at opnå kompleksitet i druerne. Da Paul oprindeligt er uddannet som ingeniør, samlede han lige fra starten et meget stærkt team af folk med vinmæssige baggrunde. Steve Doerner, der har en fortid som winemaker i Californien, blev ansat som winemaker og Mark Feltz som vineyard manager.