Compass Box Whisky de Table

På lager
Kun 1 tilbage
389,00  DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Beskrivelse

Whisky de Table er en skotsk blended malt kreeret af den uafhængige aftapper og blender, Compass Box. Navnet ”whisky de table” er lånt fra vinverdenen, hvor en ”vin de table” typisk er en ukompliceret vin, der ikke nævner kommune, og drikkes lokalt til mad og i festligt lag. Whiskyen er et blend af 4 cirka 3 år gamle destillater, lagret på fade fra Buffalo Trace.
Farve: Let strågul.
Duft: Citron, vanilje og en let røg.
Smagsnoter: Lette vaniljenoter, pære, melon og jordbær.

Serveringsforslag: Compass Box foreslår at man nyder den afkølet.

Compass Box er en af de mest innovative blendere og uafhængig aftappere i skotsk whisky. Firmaet er grundlagt af amerikaneren John Glaser i år 2000, og i starten drev han virksomheden fra sit eget køkken. I dag har Compass Box hovedkvarter i London og mere end et dusin ansatte.

Kodeordet for Compass Box er gennemsigtighed – noget som ikke lige frem er hverdagskost i den moderne whiskyindustri. På deres hjemmeside (compassboxwhisky.com) har man mulighed for at tilgå opskrifterne på stort set alle deres blends. Og er der mere, man vil vide, kan man som regel få svar på mail.

Det er denne etos, som guider John Glaser når han som ”whisky maker” rokker ved opfattelsen af hvordan en blended whisky skal laves og smage, og det har betydet, at Compass Box ofte har været på kant med den lettere konservative Scotch Whisky Association. Det mest berømte tilfælde var den første udgave af whiskyen The Spice Tree, som var lagret i ”ulovlige” fade med indsatte stave af fransk eg. Opskriften på The Spice Tree måtte Compass Box ændre, men de har ikke underkastet sig idéen om, at man skal gøre som man altid har gjort, og fortsætter med at eksperimentere og forny hvor de kan.

ABV 43%