Compass Box Great King Street

På lager
Kun 1 tilbage
379,00  DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Beskrivelse

Compass Box Great King Street er en skotsk blended whisky, opkaldt efter Compass Box’ adresse i Edinburgh. Den er sammensat af flere komponenter: cirka halvdelen består af grain whisky fra Cameronbridge lagret på first-fill barrels af amerikansk eg, dertil kommer 29,7% maltwhisky fra Highland-destilleriet Clynelish, 8% sherry butt-lagret Linkwood og resten er et særligt Highland-blend som lagres på særligt toastede fade af ny, fransk eg. Great King Street tappes ved 43% alkohol, uden farvestof eller kølefiltrering.

Farve: Let gylden.
Duft: Lækker duft af malt og nybagt æbletærte. Lidt kanel og brændt egetræ i baggrunden.
Smagsnoter: Fast og saftig, med noter af vanilje, æbler, sød lakrids og græs.

Serveringsforslag: Kan nydes rent eller i cocktails.

Compass Box er en af de mest innovative blendere og uafhængig aftappere i skotsk whisky. Firmaet er grundlagt af amerikaneren John Glaser i år 2000, og i starten drev han virksomheden fra sit eget køkken. I dag har Compass Box hovedkvarter i London og mere end et dusin ansatte.

Kodeordet for Compass Box er gennemsigtighed – noget som ikke lige frem er hverdagskost i den moderne whiskyindustri. På deres hjemmeside (compassboxwhisky.com) har man mulighed for at tilgå opskrifterne på stort set alle deres blends. Og er der mere, man vil vide, kan man som regel få svar på mail.

Det er denne etos, som guider John Glaser når han som ”whisky maker” rokker ved opfattelsen af hvordan en blended whisky skal laves og smage, og det har betydet, at Compass Box ofte har været på kant med den lettere konservative Scotch Whisky Association. Det mest berømte tilfælde var den første udgave af whiskyen The Spice Tree, som var lagret i ”ulovlige” fade med indsatte stave af fransk eg. Opskriften på The Spice Tree måtte Compass Box ændre, men de har ikke underkastet sig idéen om, at man skal gøre som man altid har gjort, og fortsætter med at eksperimentere og forny hvor de kan.

ABV 43%