Compass Box Affinity

På lager
Kun 1 tilbage
999,00  DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Beskrivelse

Compass Box Affinity er en spiritus lidt udover det sædvanlige. John Glaser, som er ”whisky maker” hos Compass Box, er kendt for at skubbe til rammerne for skotsk whisky – men her har han sprængt dem fuldstændigt! Affinity består af en blanding af skotsk whisky fra blandt andre Craigellachie og 37,5% Calvados fra Christian Drouhin! Denne spiritus tilhører selvsagt ikke nogen officiel kategori, og bærer derfor betegnelsen ”spirit drink”.

Farve: Gylden.
Duft: Smuk duft af malt, æbler, vanilje, rosiner og pærer.
Smagsnoter: Smagen er blød og elegant, fyldt med æbler, pærer og melon, men også vanilje og et touch af eg.

Serveringsforslag: Bør nydes rent som du ville en god whisky – eller Calvados!

Compass Box er en af de mest innovative blendere og uafhængig aftappere i skotsk whisky. Firmaet er grundlagt af amerikaneren John Glaser i år 2000, og i starten drev han virksomheden fra sit eget køkken. I dag har Compass Box hovedkvarter i London og mere end et dusin ansatte.

Kodeordet for Compass Box er gennemsigtighed – noget som ikke lige frem er hverdagskost i den moderne whiskyindustri. På deres hjemmeside (compassboxwhisky.com) har man mulighed for at tilgå opskrifterne på stort set alle deres blends. Og er der mere, man vil vide, kan man som regel få svar på mail.

Det er denne etos, som guider John Glaser når han som ”whisky maker” rokker ved opfattelsen af hvordan en blended whisky skal laves og smage, og det har betydet, at Compass Box ofte har været på kant med den lettere konservative Scotch Whisky Association. Det mest berømte tilfælde var den første udgave af whiskyen The Spice Tree, som var lagret i ”ulovlige” fade med indsatte stave af fransk eg. Opskriften på The Spice Tree måtte Compass Box ændre, men de har ikke underkastet sig idéen om, at man skal gøre som man altid har gjort, og fortsætter med at eksperimentere og forny hvor de kan.