Clement Rhum 15 Ans

På lager
Kun 2 tilbage
1.185,00  DKK
  • Hurtig levering - 1-3 hverdage
  • Gratis fragt - ved køb over 795,-
  • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
  • Click & Collect i Butikken
Beskrivelse

Clément Rhum 15 ans har efter 15 års fadlagring i Martiniques tropiske klima fået en enorm smagsdybde og kompleksitet. Som med de fleste andre ældre rom fra Clément, er blendet sammensat af rom fra både virgin oak og brugte fade. Dette er agricole-rom, når det er bedst! Med masser af Martinique-typicitet, velintegrerede fadnoter og kæmpe, kompleks smag.

Farve: Mahogni
Duft: Orangemarmelade, læder, cubansk tobak og abrikos.
Smagsnoter: Figner, mørk chokolade og mint, med en lang eftersmag
Serveringsforslag: Bør drikkes rent

Martinique er en af de vigtigste øer for rhum agricole – den franske ”landbrugsrom”. Her finder man blandt andet mærket Rhum Clément, hvis’ klassiske, fransk-stilede rom produceres på Distillerie du Simon efter alle AOC’ens forskrifter. Det betyder blandt andet, at den er lavet på frisk sukkerrørssaft (ingen melasse eller sirup tilladt), destilleret på kolonnekedler og tappet uden tilsat sukker eller ”snyd” med alderen.

Cléments grundlægger, Homére Clément, købte plantagen Domaine L’Acajou i 1887 – et tidspunkt hvor stort set alle sukkerrørsplantager i Martinique skrantede pga. roens voksende dominans over sukkermarkedet. Men Monsieur Clément så det som en mulighed for at skifte fokus, og han supplerede plantagen med et destilleri, inspireret af de franske brandies han som ung studerende havde drukket i Paris.

I dag spænder sortimentet lige fra ”rhum blanc” - oplagt til cocktails - til gamle vintages og sjældne single casks ved usædvanligt høje aftapningsstyrker for agricole-rom.

ABC 42%