Clement Rhum

Clément Rare Cask Collection Non Plus Ultra

På lager
Kun 2 tilbage
999,00 DKK
 • Hurtig levering - 1-3 hverdage
 • Gratis fragt - ved køb over 795,-
 • Billig fragt - 49,- til pakkeshop
 • Click & Collect i Butikken
Specifikationer
 1. Produkttype
  Produkttype
  Rom
 2. Brand
  Brand
  Clement Rhum
 3. Stilarter
  Stilarter
  Agricole
 4. Fadlagring
  Fadlagring
  Fransk egetræ
 5. Land
  Land
  Martinique
 6. Smag
  Smag
  Tør rom
 7. Alkoholprocent
  Alkoholprocent
  54,36%
 8. Størrelse
  Størrelse
  50 cl.
Beskrivelse

Clément Rare Cask Collection Non Plus Ultra er det sidste medlem i trifectaen af nye single casks fra Rhum Clément tappet til det danske marked. Non Plus Ultra er den ældste (17 år og 10 måneders lagring i troperne) og stærkeste (54,36%!) af rommene, og navnet, som betyder ”hertil og ikke længere”, refererer til, at det næsten ikke kan blive vildere indenfor rhum agricole. Den danser en vovet dans på kanten af det for ekstreme, men holder sig alligevel på den rigtige side, og belønner den garvede romnørd med oceaner af smag. Ren og skær romlykke.

Farve: Fantastisk flot, dyb rødbrun
Duft: Duften synes at være mere ester-præget end søsterfadene, med overmoden frugt og ananassirup. Også klare fadnoter på fuldt display: grafit og blyantstræ. Nødder og nougat. Fantastisk næse!
Smagsnoter: Superpotent og kraftig smag. Her er brændt toast og nelliker, i baggrunden søde noter af candyfloss og koncentreret æblemost (æbleisvin, nærmest!) og en lang, fuldendt eftersmag.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, men gerne med et par dråber køligt vand.

Martinique er en af de vigtigste øer for rhum agricole – den franske ”landbrugsrom”. Her finder man blandt andet mærket Rhum Clément, hvis’ klassiske, fransk-stilede rom produceres på Distillerie du Simon efter alle AOC’ens forskrifter. Det betyder blandt andet, at den er lavet på frisk sukkerrørssaft (ingen melasse eller sirup tilladt), destilleret på kolonnekedler og tappet uden tilsat sukker eller ”snyd” med alderen.

Cléments grundlægger, Homére Clément, købte plantagen Domaine L’Acajou i 1887 – et tidspunkt hvor stort set alle sukkerrørsplantager i Martinique skrantede pga. roens voksende dominans over sukkermarkedet. Men Monsieur Clément så det som en mulighed for at skifte fokus, og han supplerede plantagen med et destilleri, inspireret af de franske brandies han som ung studerende havde drukket i Paris.

I dag spænder sortimentet lige fra ”rhum blanc” - oplagt til cocktails - til gamle vintages og sjældne single casks ved usædvanligt høje aftapningsstyrker for agricole-rom.

ABV 54,36%

Flaskestørrelse 50 cl.