- ProdukttypeRødvin
- StilarterRødvin
- FadlagringFransk egetræ
- LandFrankrig
- SmagFrugtig
- Alkoholprocent14,5%
- Størrelse75 cl.
Med udsigt over Dordogne-dalen i en landsby 3 kilometer øst for Saint-Émilion ligger denne smukke vingård plantet på en ler- og kalkstenskråning. Takket være de nordlige og østlige parceller nyder vinmarken perfekt morgensolskin.
Château Puy-Blanquet var kendt som en af de bedste Saint-Émilion Grand Crus så tidligt som i det 19. århundrede, og blev også tildelt en del af den kollektive guldmedalje, der blev tildelt et udvalg af Saint-Émilion slotte ved Paris-udstillingen i 1889.
Indtil 2020 var vingården ejet af Jacquet-familien og drevet af Pierre Meunier, som blev trænet af selveste Jean-Pierre Moueix med ægte respekt for tradition og kvalitet.
I 2020 erhvervede Malet-Roquefort-familien, ejere af Château La Gaffelière Saint-Émilion Premier Grand Cru Classé, Château Puy-Blanquet.
Jorden på vinmarken pløjes for at sikre dybere rodsystemer. Der fortages grøn høst (bladafskæring), og høsten sker altid ved håndkraft.
Château Puy-Blanquet “Grand Cru” 2018, Saint-Emilion
Vinen besidder en dejlig buket af solbær og sorte kirsebær, samt præg af skovbund. Det er en fyldig vin med en seriøs frugtig karakter, som kan nydes med stor glæde i sin ungdom, men samtidig har potentiale til videreudvikling frem til 2035.
Appellation
Saint-Emilion Grand Cru AOC.
Klassifikation
Grand Cru.
Druesorter
85% Merlot, 10% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon.
Lagring
12 måneder på franske egetræsfade (10% nye).
Kan anbefales til
Kalvekød, oksekød og ost.